Γράφει         

ο Πρωτοπρεσβύτερος

π.Γεώργιος Κελεμπέκης

             Οι δύο τρόποι ζωής που θεωρητικά καλούνται να επιλέξουν, καθώς φαίνεται, τα προς υιοθεσία παιδιά είναι να ζήσουν σε συνθήκες ορφάνιας ή σε συνθήκες ανωμαλίας!

          «O tempora o mores»! Ω καιροί, ω ήθη, όπως είχε πει ο ρωμαίος ρήτορας και πολιτικός Κικέρων! Που καταντήσαμε αδελφοί; Που είναι οι αρχές, τα ήθη και οι αξίες που παραλάβαμε από τους προγόνους μας; Η κοινωνία μας έχει βυθιστεί στο βούρκο της ακολασίας! Γιατί φτάσαμε στο σημείο να μας καθοδηγούν τα πάθη μας, οι αρρώστιες μας και η ανωμαλίες μας;

          Η Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, ανεξαίρετα! Μάλιστα αγκαλιάζει τους «αρρώστους» περισσότερο, κατά τον λόγον του Χριστού «οὐ χρείαν ἔχουσιν οἱ ἰσχύοντες ἰατροῦ, ἀλλ᾿ οἱ κακῶς ἔχοντες· οὐκ ἦλθον καλέσαι δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν». Η Εκκλησία υπηρετούσα τον Χριστό κατά την δισχιλιετή παρουσία της στον κόσμο ακολουθεί τον λόγο του Κυρίου· αγκαλιάζει, παρηγορεί και θεραπεύει τον πονεμένο από την αμαρτία άνθρωπο. Δεν τον ελέγχει! Όμως ελέγχει την αμαρτία! Κατηγορεί την αμαρτία ως αρρώστια αλλά αγκαλιάζει τον αμαρτωλό άνθρωπο ως ασθενή!

          Στην προκειμένη περίπτωση, των ομοφυλοφίλων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πάθος, και όπως το κάθε πάθος έτσι και αυτό είναι εφάμαρτο! Η Εκκλησία δεν ελέγχει τον παθόντα, ελέγχει όμως το πάθος. Και πόσο μάλλον όταν το πάθος αυτό δύναται να προκαλέσει την περαιτέρω παρακμή στην σύγχρονη κοινωνία! Ο άνθρωπος έχει πλαστεί ελεύθερος από τον Θεό, μπορεί να καθορίσει ο ίδιος την ζωή του! Δεν έχει κανείς όμως το δικαίωμα να «παίζει» με τις ψυχές των μικρών παιδιών και μάλιστα των ορφανών! Ένα ορφανό παιδί χρειάζεται ένα ήρεμο και φυσιολογικό περιβάλλον για να μεγαλώσει. Όταν οι φυσιολογικές οικογένειες, που έχουν έναν πατέρα και μια μητέρα, που δίνουν το πρότυπο ζωής σε κάθε παιδί, αντιμετωπίζουν προβλήματα, πόσα περισσότερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι μη φυσιολογικές οικογένειες! Δύο άνδρες ή δύο γυναίκες ζώντας οι ίδιοι μέσα στην ανωμαλία σε τι φυσιολογικές προϋποθέσεις θα μεγαλώσουν ένα παιδί!

          Βλέπω ότι οι κυβερνώντες έχουν βαλθεί να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνία μας ισοπεδώνοντας αρχές, ηθική και αξίες· για αυτούς ίσως καταλαβαίνω τον σκοπό τους που είναι εναρμονισμένος με τις συνήθειες αλλά και την φιλοσοφία ζωής τους! Οι υπόλοιποι όμως; Η Βουλή των αντιπροσώπων του Ελληνικού λαού είναι ίσως για πρώτη φορά οκτακομματική. Ένα κόμμα ολόκληρο δεν θα αντιδράσει; Έστω για τα μάτια του κόσμου που εκπροσωπούν; Που είναι αξιωματική αντιπολίτευση; Που είναι τα υπόλοιπα 6 κόμματα, δεξιά, κεντρώα και αριστερά; Δεν μπορεί να έχουν μολυνθεί τόσο τα έδρανα, στα οποία έχουν καθίσει τόσοι μεγάλοι και αξιοσέβαστοι πολιτικοί, χαράσσοντας την πορεία της χώρας μας!

          Πριν δυόμισι χρόνια περίπου η παρούσα βουλή ψήφισε το δικαίωμα σύναψης συμφώνου συμβιώσεως στα ομόφυλα ζευγάρια! Τότε οι 193, βουλευτές από όλα τα κόμματα, ψήφισαν τον συγκεκριμένο νόμο! Όλοι τους όμως, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, λέγανε πως αυτό δεν ανοίγει τον δρόμο για την υιοθεσία τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια. Τα ίδια λέγανε και όσοι απλοί άνθρωποι υποστήριζαν το νομοσχέδιο.  Μάλιστα εξόρκιζαν όλοι τους την περίπτωση της υιοθεσίας! Τι άλλαξε από τότε; Γιατί θα πρέπει να χαλάσουμε περισσότερο την κοινωνία μας;

Όσοι εκ των βουλευτών είναι αποφασισμένοι - και ταγμένοι, να ψηφίσουν το κατατεθειμένο στη βουλή νομοσχέδιο, που φοβάμαι ότι είναι πολλοί, να ξέρουν πως ο λαός που εκπροσωπείτε είναι αντίθετος σε αυτό που θέλετε να κάνετε! Όλοι είστε ίδιοι; Θα αντιμετωπίσετε τις συνέπειες των πεπραγμένων σας! Και οι εκλογές είναι κοντά! Μην απορήσετε αν ο λαός απέχει απαξιώνοντας την κατάντια σας!

Λυπάμαι για του λόγου σας!

Να γνωρίζετε ότι ο προτελευταίος λόγος είναι του λαού! Και ο τελευταίος λόγος ανήκει στον ΘΕΟ!

Δημοσιεύω μέρος του δελτίου τύπου που εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την συνεδρίασή της για τον μήνα Απρίλιο, που αναφέρεται και στο συγκεκριμένο θέμα.            

 

 


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Απρίλιο

(19/4/2018)

Συνήλθε από την Τρίτη 17 έως και σήμερα Πέμπτη, 19 Απριλίου, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Απρίλιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεσμεύεται και εμμένει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 27ης Ιουνίου 2017 περί της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, κατά την οποία, όπως ανακοινώθηκε και διά του σχετικού Δελτίου Τύπου: «Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής διά την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν» και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή (ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου απουσιάζοντος στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους), συναντήθηκε χθες με τον κ. Υπουργό και σήμερα ενημέρωσε διεξοδικά την Δ.Ι.Σ. περί της γενομένης συναντήσεως, κατά την οποία επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση του διαλόγου για αυτό το θέμα και ειδικότερα για την διόρθωση του περιεχομένου των «Φακέλων του Μαθητού», με συνεκτίμηση των κρίσεων της 660/2018 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για τον λόγο αυτό παρατείνεται ο χρόνος έκδοσης και τύπωσης των διδακτικών εγχειριδίων του μαθήματος.

Όσον αφορά στο θέμα της υποβληθείσης υπό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αιτήσεως ακυρώσεως προς το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των άρθρων 1 περ. β, 58 παρ. 3 περ. α, β, δ, ε, η και 59 παρ. 3 του Προεδρικού Διατάγματος 18/2018, η Ιερά Σύνοδος ενεχείρισε διά της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής επιστολή στον κ. Υπουργό με τις θέσεις Της επ’ αυ¬τών, και προκειμένου να αποφασίσει, αναμένει την γραπτή απάντηση του Υπουργείου.

Σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας» η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι, κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην Ευαγγελική Διδασκαλία και στις παραδόσεις του Λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας.

...

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

Easy Facebook Share Button

designed by: Κώστας Χριστοδούλου