Ζωντανή Μετάδοση

     Επειδή πλέον με υπουργική απόφαση η εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών θεωρείται αργία, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε αυτό το θέμα, το οποίο κρύβει έντονα παρασκήνια, που σκοπό έχουν να απομακρύνουν την εκπαίδευση και συνεπώς τα παιδιά μας από οτιδήποτε έχει σχέση με τον Χριστό, την Εκκλησία του αλλά και την έννοια της Πατρίδας μας της Ελλάδας.

     Έχει πλέον συστηματοποιηθεί ο αγώνας των σκοτεινών κύκλων που απεργάζονται τον σκοπό του αποχριστιανισμού και του αφελληνισμού του τόπου αυτού και των νεοελλήνων κατοίκων του. Αποκορύφωμα, μέχρι στιγμής, του έργου αυτού ήταν η άνευ αιδούς και ανερυθριάστως ψήφιση της κατάπτυστης "συμφωνίας των Πρεσπών", με την οποία

το σύγχρονο Ελληνικό κράτος παραχώρησε το δικαίωμα στους προς  βορράν γείτονές μας να οικειοποιηθούν το όνομα της ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας, να ονομάσουν την σλαβική γλώσσα τους Μακεδονική αλλά και να ονομαστούν οι ίδιοι ανυπόστατα μακεδόνες πολίτες. Φανταστείτε τι έπεται στη συνέχεια! 

     Με την ευκαιρία λοιπόν της φετινής  Εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου ε.ε. καλούμε τους γονείς των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλεώς μας να παραβρεθούν με τα παιδιά τους στην Θεία Λειτουργία στην ενορία τους.

     Γονείς και παππούδες πρέπει να μεταφέρουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας την ιερά παρακαταθήκη 900 περίπου χρόνων, με την οποία τιμούμε τον Γρηγόριο τον Θεολόγο, τον Μέγα Βασίλειο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, επικαλούμαστε τις ευχές και την πρεσβευτική τους παρουσία ενώπιον του Θεού και μιμούμαστε τα κατ΄ άνθρωπον επιτεύγματά τους στα Γράμματα, στις Τέχνες και στις Επιστήμες.

     Παλαιότερα την Ιερά Παρακαταθήκη αυτή την διεφύλασσε και το κράτος. Πλέον το κράτος την Εορτή των Τριών Ιεραρχών την θεωρεί  ΑΡΓΙΑ! Κάποιος έλεγε: θες να ακυρώσεις μια γιορτή; Κάνε την ΑΡΓΙΑ!

     Οι καλοί μας δάσκαλοι πλέον δεν έχουν το δικαίωμα να πάνε τα παιδιά κατά την ημέρα αυτή στην Εκκλησία, οφείλουν να «αργούν». Όσοι προτρέψουν τα παιδιά στο να συμμετάσχουν στις λατρευτικές τελετές προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών θα το κάνουν με προσωπική ευθύνη! Άραγε όμως πόσοι θα τολμήσουν να κάνουν αυτή την υπέρβαση; Και αυτοί μέχρι πότε θα βρίσκονται στην υπηρεσία της εκπαίδευσης;

 Οπότε ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ εμείς να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, να βρούμε τον τρόπο, να οδηγήσουμε τα παιδιά μας στην Εκκλησία, όπως πηγαίναμε εμείς, και να εορτάσουμε πανδήμως την Εορτή της Παιδείας του Έθνους μας!

Φτάνει πια!

Δεν θα μας τα καταστρέψουν όλα!

Στη ζωή μας δεν δεχόμαστε άλλη ισοπέδωση θρησκευτική ή πατριωτική!

designed by: Κώστας Χριστοδούλου