Ζωντανή Μετάδοση

Το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους

Η Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους κατέχει ένα μέρος της δεξιάς χείρας του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Γεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε, πρόκειται για ένα μέρος του χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου.

Το δώρισε στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος ο μακαριστός παπαΧαράλαμπος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους. Μάλιστα κατά την διάρκεια Πανηγύρεως στο Μοναστήρι του Ξενοφώντος  είχε μυροβλύσει το λείψανο και το μύρο είχε χρώμα κόκκινο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει τελέσει πολλά θαύματα ο Άγιος Γεώργιος δια του ιερού λειψάνου Του. Κάποια συνέβησαν και στην ενορία μας. Ένα από αυτά συνέβη κατά την παρουσία του Αγίου και πάλι πριν από 15 χρόνια στη Νιγρίτα. Τότε οι ενορίτες μας έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της θεραπείας μιας παράλυτης νέας κυρίας εκ Σερρών, υπερπολύτεκνης μητέρας, η οποία έχοντας υποστεί παράλυση στα κάτω άκρα προσήλθε με πατερίτσες και υποβασταζόμενη υπό του συζύγου της στην Εκκλησία μας, όπου βρισκόταν το λείψανο του Αγίου, για να προσκυνήσει και να ζητήσει την βοήθεια Του. Αφού με δυσκολία προσκύνησε, σηκώθηκε όρθια μόνη της δοξάζοντας τον Θεό και τον Άγιό Του. Η συγκεκριμένη κυρία έφυγε μόνη της χωρίς να χρειάζεται ούτε καν τις πατερίτσες της!!! Υπάρχουν όμως μαρτυρίες και για άλλα πολλά θαύματα του Αγίου Γεωργίου στον τόπο μας, όμως χάριν συντομίας δεν τα αναφέρουμε εδώ. Θα αναφέρονται όμως στους προσκυνητές της χάρης Του προς οικοδομή τους

Για άλλη μια φορά, θα έχουμε την δυνατότητα να προσκυνήσουμε το ιερό λείψανο του θαυματουργού Αγίου μας, ο οποίος είναι «των ασθενούντων ιατρός, των αιχμαλώτων ελευθερωτής και των πτωχών υπερασπιστής». Θα τον υποδεχθούμε με την πρέπουσα τιμή την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στις 6 μ.μ. με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Θεολόγο αλλά και τον Ιερό Κλήρο, τις αρχές του τόπου και όλο τον χριστεπώνυμο και φιλάγιο λαό του Θεού.

Το ιερό λείψανο της χειρός του Αγίου μας θα παραμείνει στο Ναό μας μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου του Λαζάρου 20 Απριλίου για να ευλογήσει και αγιάσει όλους όσους με ευλάβεια θα προσέλθουμε να το προσκυνήσουμε και να ζητήσουμε την μεσιτεία Του προς τον Πανάγαθο Θεό, να γιατρεύσει τις πληγές μας, να μας ελευθερώσει από τα Πάθη και τα προβλήματά μας αλλά και να στηρίξει την κλυδωνιζόμενη και αιμορροούσα Πατρίδα μας.       

 

 

Φωτογραφικό αφιέρωμα από το προσκύνημα της δεξιάς χειρός του Αγίου Γεωργίου τον Σεπτέμβριο του 2004

Πατήστε στο σύνδεσμο παρακάτω:               

     

designed by: Κώστας Χριστοδούλου