Αγαπητοί γονείς

Φέτος θα ξεκινήσουμε και πάλι τις νεανικές μαθητικές συντροφιές για τα παιδιά του δημοτικού (αγοριών και κοριτσιών). Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 11 - 12 το πρωί στην παρακείμενη του Ιερού μας Ναού αίθουσα του πνευματικού κέντρου υπό την εποπτεία των Ιερέων της ενορίας μας από νέους ανθρώπους με αγάπη προς την Εκκλησία και τα παιδιά.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, μέσα σ΄αυτή την κοινωνία, στην οποία πρωταγωνιστούν τα φερέφωνα της Παγκοσμιοποίησεως και της Νέας Εποχής του Αντιχρίστου, ας οδηγήσουμε τα παιδιά μας στο απάνεμο λιμάνι της Εκκλησίας του Χριστού. Στον καταστροφικό αγώνα για άκριτο και ισοπεδωτικό εκσυγχρονισμό μερίδας γλυκανάλατων αγνωστικιστών, που οι πατριδοκάπηλες θεωρίες τους θυμίζουν εποχές «Εφιάλτη» ή «Πήλιου Γούση», ας αντιπαρατάξουμε τα δύο ιδανικά τα οποία διαχρονικά διαφυλάσσει η Εκκλησία, την Πίστη του Χριστού και την Ελληνική συνείδηση.

Εμείς οι νέοι γονείς ας εμπιστευθούμε το αύριο της κοινωνίας, τα παιδιά μας, στην Εκκλησία του Χριστού. Εκεί θα νιώσουν την θαλπωρή, την ζεστασιά και την αγάπη που αναβλύζει ο Χριστός διά της Εκκλησίας. Εκεί θα μάθουν τα της Πίστεώς μας, εκεί θα μάθουν και τα της Πατρίδος μας. Εκεί, μέσα στην ασφάλεια που εγγυάται η παρουσία του Θεού, τα παιδιά μας θα βάλουν γερά θεμέλια για να αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες προκλήσεις στη ζωή τους.

Στα παιδιά μας δίνουμε όλες τις δυνατότητες για μάθηση, πρέπει όμως και να τους διασφαλίσουμε υγιή προσωπικότητα, η οποία προϋποθέτει εθνική συνείδηση και βαθειά και ουσιαστική βιωματική πίστη στον Χριστό και στην ευεργετική παρουσία Του στη ζωή μας. Όλες αυτές οι προϋποθέσεις μπορούν διά της Εκκλησία να στερεώσουν τα παιδιά μας. Μπορούν μέσα στην Εκκλησία μας να μάθουν να σέβονται τον Χριστό, την Ελλάδα και τον συνάνθρωπο. Στο συνάνθρωπο, που ανεξάρτητα από το φύλο, το γένος, την εθνικότητα και το χρώμα βλέπουμε το πρόσωπο του Χριστού.

Οι σύγχρονοι Έλληνες αν δεν αγωνισθούμε για αυτά τα 2 ιδανικά θα καταστούμε «ανεπαρκείς» απόγονοι των ηρωικών προγόνων μας, που αγωνίσθηκαν με σθένος «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία». Ας οδηγήσουμε λοιπόν τα παιδιά μας στην αγκαλιά της Εκκλησίας και ας έχουμε την βεβαιότητα ότι τα θεμέλια που θα βάλουν εδώ θα τους δώσουν την δυνατότητα ακόμα κι αν δοκιμασθούν, με τις όποιες δυσκολίες, να σταθούν όρθια και να μην βρεθούν κάποια στιγμή εξευτελισμένα ανθρώπινα ράκη και ναυαγοί της ζωής.

Ας δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να γνωρίσουν Χριστό και Ελλάδα μέσα στην Εκκλησία.

 

Να στείλουμε όλοι τους νέους μας στον Αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών ενοριακών συντροφιών, που θα γίνει στον Ιερό μας Ναό στις 11 π.μ. την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, μετά την Θεία Λειτουργία. Και να τους παροτρύνουμε να είναι τακτικοί στις συναντήσεις των Νεανικών Συντροφιών της Ενορίας μας.

designed by: Κώστας Χριστοδούλου