Με λαμπρότητα την Τετάρτη το βράδυ, 11-12 Ιουλίου, τιμήσαμε την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Στις 8.30 μ.μ. ξεκινήσαμε την Ιερά Αγρυπνία. με τον Εσπερινό, την Λητή με Αρτοκλασία, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία με ιερατικό Συλλείτουργο, η οποία ολοκληρώθηκε στις 1 παρά μ.μ.

Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, κυρίως νέων ανθρώπων πέρασαν να ανάψουν το κεράκι τους στον Όσιο Παΐσιο αλλά και να μείνουν μέχρι το τέλος της Αγρυπνίας. Πολλοί εκ των συμμετεχόντων μάλιστα μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Κατά την ώρα μάλιστα της τέλεσης των Ιερών Ακολουθιών μετά από προηγούμενη έκκληση των Ιερέων επίκεντρο της προσευχής ήταν η πολύπαθη, ιδιαίτερα των τελευταίο καιρό Μακεδονία μας.  Η προδομένη, και δια τούτο αιμορραγούσα Μακεδονία μας! Σήμερα τα Σκόπια λαμβάνουν την πρόσκληση για το συμβούλιο κορυφής του ΝΑΤΟ, στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα της ένταξης τους στην ευρωατλαντική συμμαχία. Με την εμετική και παράνομη συμφωνία των Πρεσπών χάσαμε εκτός των άλλων και το μόνο όπλο που έχουμε ως κράτος μέλος του ΝΑΤΟ για να αμυνθούμε στις αλυτρωτικές επιδιώξεις των σλαβοσκοπιανών κατά της Ελληνικής Μακεδονίας μας, μέσω του βέτο, το οποίο η χώρα μας χρησιμοποίησε και στο παρελθόν. Μετά την εθνική προδοσία της 17ης Ιουνίου τα πράγματα για το σύνολο της Ελλάδας, τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα είναι δύσκολα. Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει!

"Υπεραγία Θεοτόκε, Υπέρμαχε Στρατηγέ του Έθνους ημών και Όσιε Παΐσιε αδιαλείπτως πρεσβεύσατε προς Κύριον ελεηθήναι τας ψυχάς ημών και λυτρωθήναι από των εναντίων την φιλτάτην Πατρίδα ημών!"

 

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου