Ἔρ­ρει τὰ κα­λά, γυ­μνά τά κα­κά, ὁ πλοῦς ἐν νυ­κτί, πυρ­σὸς οὐ­δα­μοῦ, Χρι­στὸς κα­θεύ­δει». 

Ἁ­γ. Γρη­γο­ρίου Θε­ο­λό­γου. Ἐ­πι­στο­λὴ 80ῃ, Εὐ­δο­ξί­ῳ ρή­το­ρι, PG 37,153.

Χάθηκαν, λέει ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, τα καλά! Ἐγινε πλέον ξεκάθαρο και οφθαλοφανές κάθε τι κακό, ¨φως στον ορίζοντα¨ δεν βλέπουμε, μήπως ο Χριστός δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον πλέον για μας;

Όλα τα κακά της μοίρας μας….

Δεν μας έφτανε το ξεπούλημα της Πατρίδα…

Δεν μας έφτανε η αξιακή ισοπέδωση που επιβάλλεται στην Πατρίδα μας…

Δεν φτάνει η οικονομική μας παρακμή…

Ζούμε στιγμές που δεν ξαναζήσαμε…

Οι Ελλάδα μέχρι στιγμής μετρά 76 νεκρούς, «ἀ­δί­κῳ καὶ φρικτῷ θα­νά­τῳ ὑ­πὸ τοῦ πυ­ρὸς ἀναλωθέν­τες» αδελ­φούς μας. Τα λόγια στερεύουν. Το πέπλο του πένθους δεν καλύπτει μόνο την Αττική, καλύπτει ολόκληρη την Πατρίδα.

Ας προσευχηθούμε όλοι για την ανάπαυση των ψυχών των ανθρώπων που βρήκαν άδικο και φρικτό θάνατο μέσα στις πυρκαγιές. Ας προσευχηθούμε όλοι και για την ηθική και πνευματική ενίσχυση των πυρόπληκτων αδελφών μας. Ο Θεός να τους στείλει την εξ ύψους παρηγορία στον πόνο, στον θρήνο και στον καημό τους για τις απώλειες των ανθρώπων τους, είτε βρίσκονται μέσα στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους είτε στο ευρύτερο.

Οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας εξαιτίας της βαθύτατης θλίψης και συμμετέχοντας στο πένθος για τον άδικο χαμό των πυρόπληκτων αδελφών μας, ανακοινώνουμε την αναβολή της παραδοσιακής εκδήλωσης που θα λάμβανε χώρα στην αυλή του 3ου δημοτικού σχολείου Νιγρίτας στα πλαίσια του εορτασμού του Ιερού Παρεκκλησίου μας, της Αγίας Παρασκευής, που ήταν κανονισμένη για την Πέμπτη 26-7-2018 στις 21:00. Δεν μπορεί στην Αττική να προσθέτουν ακόμη ανθρώπους στην εκατόμβη των θυμάτων από τις πυρκαγιές και εδώ να διασκεδάζουμε έστω για φιλανθρωπικό σκοπό!

Η παραδοσιακή εκδήλωση με τον ίδιο φιλανθρωπικό σκοπό, την ενίσχυση δηλαδή του Συσσιτίου Αγάπης θα γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα.     

Το λειτουργικό όμως πρόγραμμα της Πανηγύρεως δεν αλλάζει. Κανονικά θα τελεσθούν όλες οι προγραμματισμένες Ιερές Ακολουθίες. Καλούμε δε όλους όπως, την Πέμπτη 26-7-2018 το πρωί στη Θεία Λειτουργία, ενώσουμε τις προσευχές μας για την ανάπαυση των ψυχών των αδίκως και αιφνιδίως αναλωθέντων αδελφών μας. Μάλιστα παρά το ότι το Τυπικό απαγορεύει να τελούνται σε ημέρες Πανηγύρεως Μνημόσυνα και Τρισάγια την Πέμπτη το πρωί στο τέλος της Πανηγυρική Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς. 

 

Το ισχύον πρόγραμμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

8.00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Παρασκευής, Αρτοκλασία.         

Αμέσως μετά τον Εσπερινό θα προσφερθεί νηστίσιμο κέρασμα σε όλους.

 

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

7.30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Επιμνημόσυνη Δέηση.

8 μ.μ. Εσπερινός Αγίου Παντελεήμονα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

7.30 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

 

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου