Ανακοινώνεται στους φιλέορτους χριστιανούς ότι ερχόμενο το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου εορτάζει το παρεκκλήσι του Αγίου Νικήτα του Γότθου που βρίσκεται στην έξοδο της πόλεώς μας προς Θερμά, πάνω από το κέντρο υγείας.

Το συγκεκριμένο Παρεκκλήσιο ανεγέρθη το 1956 σε ανάμνηση της σωτηρίας των κατοίκων της πόλεως μας από τους Γερμανούς, την 15η Σεπτεμβρίου 1943, όταν απετράπη, με θαυμαστό τρόπο, η μαζική εκτέλεση όλων των αρρένων κατοίκων της Νιγρίτας. Η σωτηρία τους αποδόθηκε από τους τότε διασωθέντες στην επέμβαση του Αγίου Νικήτα που γιόρταζε την ημέρα εκείνη και καθιερώθηκε έτσι η ετήσια ανάμνηση της μνήμης του, αλλά και της ανέλπιστης διάσωσης των Νιγριτινών.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία θα τελεστούν την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο, κυριώνυμο ημέρα, στις 7:30-10:00 π.μ. θα τελεστούν ο όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Καλούμε όλους τους Νιγριτινούς, τους διασωθέντες από το ολοκαύτωμα αλλά και τους απογόνους τους, να συμμετάσχουν με αισθήματα ευγνωμοσύνης στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες, τιμώντας τον Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Νικήτα, αλλά και δοξάζοντας τον Φιλάνθρωπο Θεό για την θαυμαστή διάσωση τον προγόνων και της πόλεως μας.

Easy Facebook Share Button

designed by: Κώστας Χριστοδούλου