Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου το πρωί μεταβήκαμε στο σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας για να τελέσουμε την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη των μαθημάτων στο εκεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, μετά από πρόσκληση του διευθυντού του καταστήματος αλλά και του διευθυντού και του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου.

     Τον Αγιασμό επέλεξαν να παρακολουθήσουν όλοι σχεδόν οι μαθητές του σχολείου, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνικότητας.

     Η συνεργασία της τοπικής μας Εκκλησίας με τον διευθυντή, τον αρχιφύλακα αλλά και όλο το προσωπικό των φυλακών παραμένει στενή επ΄ ωφελεία των κρατουμένων. Η συνεργασία αυτή επεκτείνεται και στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που υπάρχει εκεί επ΄ ωφελεία φυσικά των μαθητών.

 

     Την επόμενη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο των φυλακών, στην οποία συμμετείχαν πολλοί κρατούμενοι, εκπαιδευτικοί του Σ.Δ.Ε., και σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Αμέσως μετά στην διπλανή αίθουσα του Ναού ο διευθυντής του αντιαιρετικού γραφείου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π.Κωνσταντίνος Μαλάκος με άλλους ιερείς μίλησαν με θέμα "Συγχώρεση και Αιρέσεις". Η συμμετοχή στην ομιλία ήταν προαιρετική λόγω σεβασμού στις πολιτιστικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες. Όμως εντύπωση και θαυμασμό μας προκάλεσε η παρά το προαιρετικό της παρακολούθησης μεγάλη συμμετοχή.  
     Το μήνυμα που βγήκε από την συγκεκριμένη εκδήλωση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες, μαθητές και μη!

Easy Facebook Share Button

designed by: Κώστας Χριστοδούλου