Σας ενημερώνουμε ότι σε λίγες ημέρες ξεκινά στον Ιερό μας Ναό το κατ΄έτος τελούμενο Ιερό Σαρανταλείτουργο. Θα ξεκινήσει στις 18 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 27 Δεκεμβρίου ε.ε. Ήδη από την περασμένη Κυριακή έχουν μοιρασθεί οι φάκελοι με τα δίπτυχα και τις σχετικές πληροφορίες. Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε μπορείτε να πάρετε τον φάκελο από την Εκκλησία. Καλό θα είναι να έχουμε τους φακέλους σας πριν την πρώτη Θεία Λειτουργία στις 18 Νοεμβρίου, ούτως ώστε να μνημονεύουμε τα ονόματά σας από την πρώτη μέχρι την τελευταία Θεία Λειτουργία.

Ας μην χάσει κανείς αυτή την μεγάλη πνευματική ευκαιρία που και για φέτος μας προσφέρει η Αγία μας Εκκλησία, να συμμετάσχουμε πραγματικά ή νοερά σε 40 συνεχόμενες Θείες Λειτουργίες! Το Σαρανταλείτουργο γίνεται κυρίως για τις ψυχές των κεκοιμημένων αδελφών μας χωρίς όμως να αφήνουμε στην άκρη τις ψυχές των ζώντων, που τόσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε και χρειαζόμαστε πολύ περισσότερο από ποτέ την εξ ύψους ενίσχυση και παρηγορία!

Τι πρέπει να κάνουμε για να συμμετέχουμε;

     Τρεις είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να συμμετάσχουμε στο Ιερό Σαρανταλείτουργο. 

1ον Να συμμετάσχουμε με την ενεργή παρουσία μας στις 40 Θείες Λειτουργίες που θα τελεστούν σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα, οι περισσότερες των οποίων μάλιστα για καλύτερη διευκόλυνση όλων μας θα τελούνται σε μικρές Αγρυπνίες 10.30-12 το βράδυ, εκτός εορτών.

2ον Καλό θα είναι κάποιοι να αναλάβουν για κάθε Θεία Λειτουργία να φέρουν τα απαραίτητα. Θα πρέπει να συνεννοηθούν με τους Ιερείς για να κλείσουν την συγκεκριμένη ημέρα ή τις ημέρες που θέλουν και να φέρουν ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ για να ανάψουν τις καντήλες, 1 μπουκάλι ΝΑΜΑ για την Θεία Κοινωνία, 1 ζυμωτό πρόσφορο και ένα μικρό πιατάκι κόλλυβα. 

3ον Συμπληρώνοντας τα δίπτυχα που υπάρχουν μέσα στους φακέλους με τα ονόματα των οικογενών μας ζώντων και κεκοιμημένων. Τα χρήματα που παρακαλούμε να βάλετε στο φάκελο κατά τις δυνατότητές σας θα χρησιμοποιηθούν για την ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ για τον χειμώνα. Σας παρακαλούμε να φέρετε τους φακέλους της συμμετοχής στο Σαρανταλείτουργο το αργότερο μέχρι 15 Νοεμβρίου, ούτως ώστε να τα τακτοποιήσουμε και να μπορούμε να διαβάζουμε όλα τα ονόματά σας από την πρώτη Θεία Λειτουργία.

 

Easy Facebook Share Button

designed by: Κώστας Χριστοδούλου