Ζωντανή Μετάδοση

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΕΡΡΩΝ & ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

 

-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-               

 

Το Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής πανηγύρισε και φέτος την μνήμη της Αγίας Προστάτιδάς του.

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου το απόγευμα στις 8 τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία

και κήρυγμα από τους Ιερείς της πόλεως και της περιοχής. Μετά την ακολουθία έλαβε χώρα παραδοσιακή γιορτή. Εκατοντάδες πιστών από τη Νιγρίτα και την περιοχή συμμετείχαν στον Εσπερινό αλλά και στη συνέχεια στην παραδοσιακή εκδήλωση που έγινε στην αυλή του 3ου δημοτικού σχολείου Νιγρίτας

Την επαύριο Παρασκευή στο Παρεκκλήσιο τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής.

Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο του Ε.Φ.Τ.  ευχαριστούν και διά των Μ.Μ.Ε.:

  • Την δημοτική αρχή για την παραχώρηση των καρεκλών και για τις διάφορες εξυπηρετήσεις που μας έκανε.
  • Τον διευθυντή του 3ου δημοτικού σχολείου Νιγρίτας κ. Αναστάσιο Λυμπούδη για την παραχώρηση της αυλής του σχολείου για τις εκδηλώσεις.
  • Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και την επιτροπή Πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας για την παραχώρηση των τραπεζιών.
  • Τα Κρεοπωλεία Αποστόλου Αυγένου, Γιώργου Βαβούρα, Θωμά Μ. Δάρατζη, Θωμά Σ. Δάρατζη, Γεωργίου Κουκουσιούρα, Σωκράτη Μόσχου, Σούλας  Πάντσιου, Βασιλείου Πριάμη για την προσφορά κρεάτων (σουβλάκια, σουτζουκάκια και λουκάνικα),
  • Το Σούπερ Μάρκετ Ηλία και Χρύσας Μπίσκα
  • Τα χορευτικά συγκροτήματα του πνευματικού και πολιτιστικού κέντρου του δήμου Νιγρίτας και του πολιτιστικού συλλόγου Σιτοχωρίου ¨ Η Σάρισα¨.
  • Όλους τους εθελοντές και εθελόντριες, που συνετέλεσαν στο να υλοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.  
  • Αλλά και όλους εσάς που συμμετείχατε και όσους άλλους βοήθησαν στην επιτυχία της πανηγύρεως. Δεσμευόμαστε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επιτυχημένη θρησκευτική και παραδοσιακή εορτή, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους αφ΄ενός να έχουν μια ακόμα ευκαιρία πνευματικής τόνωσης ερχόμενοι πιο κοντά στη ζωογόνο Εκκλησία και την μεγαλομάρτυρά της Αγία Παρασκευή, αφετέρου όμως να είναι και μια ευκαιρία παραδοσιακής ψυχαγωγίας στις δύσκολες και αφιλόξενες ημέρες που ζούμε.

 

Εκ του Ιερού Ναού

designed by: Κώστας Χριστοδούλου