Ζωντανή Μετάδοση

     Από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας ανακοινώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη  6 Φεβρουαρίου 2020 στις 8 το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών.

    Ο Όσιος Παρθένιος καταγόταν από κάποια κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μεγάλου Κωνσταντίνου (324-337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο διδάχθηκε την Ορθόδοξη Πίστη. Ο Άγιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια. Για την ενάρετη παρουσία του χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος. Αργότερα χειροτονήθηκε και Επίσκοπος Λαμψάκου.

    Η αρετή και η ευσέβεια που έκρυβε στην ψυχή του ήταν τόσο πολύ μεγάλη, ώστε ο Θεός τον προίκισε με το χάρισμα της θαυματουργίας, για να μπορεί να εκδιώκει τους δαίμονες από τους ανθρώπους και να θεραπεύει κάθε είδους ασθένεια. Γι’ αυτό προσφεύγουν σε αυτόν ιδιαίτερα οι πάσχοντες από την επάρατη νόσο του καρκίνου. Ο Άγιος ήταν πράος, υπομονετικός, φιλόξενος, μακρόθυμος, άγγελος της ομόνοιας, ενθαρρύνων τους μετανοούντες, πάντα πρόθυμος για το ποίμνιό του. Ο Όσιος Παρθένιος τελείωσε την επί γης ζωή του ειρηνικά.

    Για την πνευματική ενίσχυση των Καρκινοπαθών της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής, αδελφών μας, θα τελεστεί η Ιερά Αγρυπνία. Θα τελεστεί αρτοκλασία από τον σύλλογο καρκινοπαθών της περιοχής και θα τεθεί προς προσκύνηση το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου που υπάρχει στον Ιερό μας Ναό. Η αγρυπνία θα ολοκληρωθεί στις 12 τα μεσάνυχτα.   

designed by: Κώστας Χριστοδούλου