Ζωντανή Μετάδοση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ  ΤΗΣ  ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ

 

Την ερχόμενη Κυριακή 1η Μαρτίου στις 5 μ.μ. στον Ιερό μας Ναό θα τελέσουμε τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό, που λέγεται και Εσπερινός της Συγχωρήσεως. Ο ρόλος της συγχώρησης είναι ουσιαστικός για μας τους χριστιανούς. Με αυτή την ευκαιρία μας δίδεται η δυνατότητα από την Εκκλησία μας να έρθουμε ο ένας μπροστά στον άλλο για να συγχωρήσουμε αλλά και να αυγχωρεθούμε.

Οι Χριστιανοί δεν είναι καλό να μπουμε σ΄ αυτή την ιερή περίοδο, το στάδιο των αρετών, την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, έχοντας βάρος για τον αδελφό μας στην ψυχή μας.

Έτσι, τη μέρα αυτή σ΄ όλους τους ενοριακούς Ναούς, αμέσως μετά τον Εσπερινό, όλοι οι πιστοί περνούν μπροστά από τον ιερέα που στέκεται στην Ωραία Πύλη. Ο ιερέας ζητά συγχώρεση από όλους και στη συνέχεια όλοι περνούν μπροστά από μπροστά του, φιλούν το χέρι του και ζητούν κι αυτοί συγχώρεση. Στη συνέχεια ο κάθε ένας περνά από τον συνάνθρωπό του ζητώντας αλλά και δίνοντας συγχώρεση. Είναι ο Εσπερινός της συμφιλίωσης, της ενότητας και της αδελφοσύνης. Έτσι θα μπούμε στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή έχοντας τακτοποιήσει τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας. Πόσο ευλογημένη κοινωνία ανθρώπων θα ήμασταν την Καθαρή Δευτέρα αν στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως βρισκόμασταν όλοι εκεί. Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο ενορίτη θα ήμασταν αλληλοσυγχωρημένοι και θα ξεκινούσαμε με νέα διάθεση τον αγώνα της καθημερινότητας, ενωμένοι και αδελφωμένοι με συνδετικό μας κρίκο τον Χριστό.  

 

                                                                                                                                                                                         

Εκ του Ιερού Ναού

designed by: Κώστας Χριστοδούλου