Ζωντανή Μετάδοση

Δελτίον τύπου

     Την προσεχή Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, Α´ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται Πανορθοδόξως η αναστύλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το έτος 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό της Μιχαήλ τον Γ΄ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

     Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα τελεσθεί κατά την ημέρα αυτή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

     Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας θα λάβει χώρα Λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων, σε ανάμνηση της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων κατά το  έτος 843.

    Στην εν λόγω Θεία Λειτουργία κατά το ειθισμένον συμμετέχουν όλες οι Αρχές, εκπρόσωποι των φορέων της πόλεως και της περιοχής και όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

  Προσκαλούμε όλους τις ευσεβείς Ορθοδόξους Χριστιανούς να συμμετάσχουν στην εορτή της επικρατήσεως της Ορθοδοξίας και να επικαλεστούμε την βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού, της Κυρίας Θεοτόκου, στα παιδιά μας, τους υπηρετούντες στις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις και τα Ελληνικά Σώματα Ασφαλείας, που πάντοτε και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες κρατούν με ηρωικό φρόνημα τις ¨Θερμοπύλες¨ στα ανατολικά θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Πατρίδας μας.

           

                                                                                                                                                                                               Εκ του Ιερού Ναού

designed by: Κώστας Χριστοδούλου