Ζωντανή Μετάδοση

     Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε και επίσημα πλέον την μεγάλη ευλογία για όλους μας, την ευλογητή παρουσία ανάμεσά μας των Αχράντων Παθών, των ιεροτέρων κειμηλίων της χριστιανοσύνης, τα οποία περιλαμβάνουν τεμάχια: του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, του Ακανθίνου Στεφάνου, του Σπόγγου, της Χλαμύδος, του Λίθου του Παναγίου Τάφου καθώς και μέρος της κώμης του Τιμίου και ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, προερχομένων από την Ιερά και Σεβασμία Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

     Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ.Ιερώνυμος και η μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας

αποδέχθηκαν το αίτημα της τοπικής μας Εκκλησίας διά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου. Έτσι το Σάββατο 4 Απριλίου στις 5.30 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιερώνυμος μετά της συνοδείας του θα μεταφέρουν τα Άχραντα Πάθη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νιγρίτα. Εκεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Θεολόγος επικεφαλής του Ιερού κλήρου της τοπικής μας Εκκλησίας, οι αρχές του τόπου και ο φιλάγιος λαός του Θεού θα υποδεχθούμε τον ίδιο τον Σωτήρα μας Χριστό διά των απτών σημείων των Αχράντων Παθών Του. Όλοι εμείς οι πολύπαθοι πιστοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι, έχουμε την ευκαιρία, ενώπιον του Χριστού, να Του εναποθέσουμε τα βάρη της ψυχής μας, να ζητήσουμε την σκέπη Του, αλλά και την σωστική παρουσία Του στη ζωή μας, να του πούμε να μας χαρίσει την Πίστη, την δύναμη και την ελπίδα που χρειαζόμαστε για να διέλθουμε τις δυσχείμερες αυτές ημέρες, όπου η προδοσία, η απιστία, η Θεομαχία, η ανηθικότητα, η απαξίωση και η αναρχία προσπαθούν να επικρατήσουν ακόμα και στον τόπο μας, την ευλογημένη και αγιοτόκο Ελλάδα. 

    Η υποδοχή πρέπει να είναι ανάλογη του προσώπου που θα υποδεχθούμε, δηλαδή του ιδίου του Σωτήρος Χριστού! Πρέπει η υποδοχή να είναι παλλαϊκή! Ήδη έχουμε ενημερωθεί πως θα συμμετάσχουν στην υποδοχή αλλά και γενικότερα στο προσκύνημα πολλοί άνθρωπο,ι που θα έρθουν μαζικά ή και ατομικά-οικογενειακά από ολόκληρη την Μακεδονία και την Θράκη. Οπότε πιστεύουμε ότι η Νιγρίτα και ο Ναός του Αγίου Γεωργίου θα είναι και πάλι το πνευματικό κέντρο της Μακεδονίας και της Θράκης τις ημέρες από 4 – 11 Απριλίου 2020.

    Η αιμορροούσα ακόμη ελληνικότατη Μακεδονία μας, ο πολύπαθος Έβρος μας και τα ασφυκτιώντα νησιά μας του ανατολικού Αιγαίου αλλά και ολόκληρη η Πατρίδα μας, η Ελλάδα, αυτές τις κρίσιμες ημέρες θα ακουμπήσουμε με τις προσευχές μας στον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό  και Εκείνος θα μας σκεπάσει στους εν όψει κινδύνους!   

    Κατά τις ημέρες της παραμονής των Ιερών Κειμηλίων κοντά μας θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Σάββατο 4 Απριλίου – Σάββατο 11 Απριλίου

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

Σάββατο  4/4/2020

5.30 μ.μ. Υποδοχή Ιερών Κειμηλίων – Δοξολογία.

6.30 μ.μ. Εσπερινός.

7.30 μ.μ. Ευχέλαιο - Αγιασμός.

10 μ.μ.  Μικρό Απόδειπνο.

 

Κυριακή 5/4/2020 Ε΄Νηστειών

7.00 π.μ. Όρθρος και δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

6.30 μ.μ. Μέγας Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

7.30 μ.μ. Ομιλία.

10 μ.μ. Μικρό Απόδειπνο.

 

Δευτέρα 6/4/2020

7.30 π.μ. Όρθρος, Ώρες, Εσπερινός και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

11 π.μ. Παράκληση προς τον Σωτήρα Χριστό.

6 μ.μ. Μεγάλο Απόδειπνο.

Ομιλία: π. Μιχαήλ Σαντοριναίος Ιεροκήρυκας Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Μετά την ομιλία στο υπαίθριο αρχονταρίκι θα επακολουθήσει συζήτηση.

 

Τρίτη 7/4/2020

7.30 π.μ. Όρθρος, Ώρες, Εσπερινός και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

11 π.μ. Παράκληση στα Άχραντα Πάθη.

6 μ.μ. Μεγάλο Απόδειπνο.

Ομιλία:

 

Τετάρτη 8/4/2020

7.30 π.μ. Όρθρος, Ώρες, Εσπερινός και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

11 π.μ. Παράκληση στον Σωτήρα Χριστό.

6 μ.μ. Μεγάλο Απόδειπνο.

Ομιλία: π. Ανδρέας Γκουζούνης Ιεροκήρυκας Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Μετά την ομιλία στο υπαίθριο αρχονταρίκι θα επακολουθήσει συζήτηση.]

 

Πέμπτη 9/4/2020

7.30 π.μ. Όρθρος, Ώρες, Εσπερινός και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

11 π.μ. Παράκληση στα Άχραντα Πάθη.

6 μ.μ. Μεγάλο Απόδειπνο.

7.30 μ.μ. Συναυλία με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. ¨Πορεία προς τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος Χριστού¨

Ομιλητής: κ.Παναγιώτης Σκαλτσής Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας, Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. 

 

Παρασκευή 10/4/2020

7.30 π.μ. Όρθρος, Ώρες, Εσπερινός και Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

11 π.μ. Παράκληση στον Σωτήρα Χριστό.

6 μ.μ.  Μικρό Απόδειπνο ακολουθία Αγίου Λαζάρου.

8 μ.μ. Ιερά Αγιορείτικη Αγρυπνία. (Θα ψάλλουν αγιορείτες πατέρες)

 

Σάββατο 11/4/2020

7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

10 π.μ. Παράκληση στα Άχραντα Πάθη και αναχώρηση Ιερών Κειμηλίων.

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου