Ζωντανή Μετάδοση

Την περίοδο του εγκλεισμού μας, λόγω του κορωναϊού με πολύ λύπη ξεπροβοδίσαμε για το ταξίδι προς την αιωνιότητα αρκετούς ενορίτες μας, όχι βέβαια από την πολύκροτη ασθένεια που έγινε το μέσω για την κατατρομοκράτησή μας και την προετοιμασία μας για αυτά που έρχονται.

Είναι βάρος μεγάλο στην ιερατική συνείδησή μας που επιτρέψαμε, έστω για λόγους υπακοής, να κλείσουν οι Εκκλησίες περιορίζοντας τους πιστούς, των οποίων ο Θεός μας ανέχεται ποιμένες, να λάβουν μέρος στη Λατρεία αλλά και στη θέωση δι΄αυτής. Δεχθήκαμε να κόψουν τους πιστούς από την ενότητα της Εκκλησίας. Υπομείναμε τα μέτρα που έφτασαν στο σημείο να κόψουν την δυνατότητα στους πιστούς να δώσουν στους οικείους, συγγενείς και φίλους τους τον τελευταίο ασπασμό. Δεχθήκαμε ακόμη και το μέτρο να μη χτυπούμε την καμπάνα κατά την κοίμηση ενός ενορίτου μας, για να ειδοποιηθούν οι συμπολίτες του. Τον πρώτο καιρό μάλιστα ανεχθήκαμε ακόμη και την απαγόρευση να πάμε στην κατοικία του νεκρού και να τελέσουμε το καθιερωμένο τρισάγιο.

Μας βαραίνουν...

Ζητούμε συγχώρεση ενώπιον Θεού και ανθρώπων!

Ζητούμε συγχώρηση για την υιοθέτηση των μέτρων, γιατί ανεχθήκαμε να αγκαλιάσουμε τους ολιγοπίστους και να καταπατήσουμε τα δικαιώματα των πιστών! Πόσο πόνο όμως μπορεί να έχει ένας πατέρας που δεν ξέρει ποιό παιδί να ικανοποιήσει και ποιό παιδί να αφήσει όταν τα θέλω τους έρχονται σε κόντρα μεταξύ τους;

Ποιό παιδί πρώτα να δούμε; το πιστό; το ολιγόπιστο; ή το άπιστο;

Ο Χριστός μας έδωσε τον τύπο του Καλού Ποιμένος, που αφήνει τα 99 πρόβατα και βγαίνει προς αναζήτηση του 1, του απολωλότος! Γιατί και εκείνο δικό του είναι!

Βάρος Πατρικό... βάρος Ποιμένος... Βάρος Ιερέως...

Την ερχόμενη Κυριακή η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος διά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Θεολόγου μας ορίζει να τελέσουμε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων δούλων του Θεού των υπό της ενσκηψάσης πανδημίας του κοροναϊού τελειωθέντων. Στην ενορίας μας αφού δεν έχουμε τέτοια θύματα, τουλάχιστον ακόμη, θα τελέσουμε μεν την επιμνημόσυνη αυτή δέηση προσθέτοντας στους μνημονευομένους όλους τους ενορίτες μας που έφυγαν κατά την περίοδο αυτή και δεν κάναμε προς τιμήν τους τα συνήθη νεκρικά έθιμά μας.

¨Ετι δεόμεθα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων δούλων του Θεού πάντων των υπό της ενσκηψάσης λοιμικής πανδημίας τελειωθέντων αδελφών ημών και υπέρ πάντων των εν τη περιόδω ταύτη κοιμηθέντων εν τη ενορία ημών και των δούλων του Θεού...¨ 

Πολλών εξ αυτών δεν μπορέσαμε να τελέσουμε ούτε καν τα τεσσαρακονθήμερα μνημόσυνα. Θα είναι ευκαιρία την ερχόμενη Κυριακή να μνημονεύσουμε όλους αυτούς.

Από την έναρξη ισχύος του νόμου των αντικανονικών μέτρων οι κεκοιμημένοι για τους οποίους δεν χτυπήσαμε ούτε καν καμπάνα ήταν οι εξής, και το αναφέρουμε γιατί πολλοί δεν γνωρίζουν:

 1. Διαμαντής Τσαλμπούρης ετών 59
 2. Ιωάννης Σμάγαδος μηνών 5
 3. Γεώργιος Παντούσας ετών 75
 4. Ελένη Χλιάρα ετών 63
 5. Δημήτριος Δούζης ετών 76
 6. Χρήστος Μπίμπας ετών 91
 7. Αναστασία Κουτούπα ετών 90
 8. Δέσποινα Λιάκου ετών 85
 9. Αιμίλιος Ιωαννίδης 67
 10. Αθανάσιος Αξιαρλής ετών 
 11. Παναγιώτα Βαδικόλια ετών 85

Για όλους αυτούς θα δεηθούμε στον Κύριό μας την Κυριακή 17 Μαΐου κατά την Θεία Λειτουργία. Όσοι έχετε οικείους που ήταν να κάνετε μνημόσυνα (τεσσαρακονθήμερα, ετήσια, τριετή ή και όποιο άλλο) και δεν τα κάνατε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να μνημονεύσουμε και εκείνους αυτή την Κυριακή ή κάποια από τις επόμενες.

designed by: Κώστας Χριστοδούλου