Ζωντανή Μετάδοση

   Με την χάρη του Θεού ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα η τεσσαρακονθήμερη Πασχάλια περίοδος, κατά την οποία κυριαρχεί το ζωηφόρο μήνυμα της Αναστάσεως. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 27 Μαΐου αποδίδεται η εορτή της Αναστάσεως. Με την ευκαιρία αυτή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης θα τελέσουμε, όπως και το Μέγα Σάββατο το βράδυ, την Αναστάσιμη Αγρυπνία, δηλαδή ίδια και απαράλλακτη την Ακολουθία του Εσπερινού, του Αναστάσιμου Όρθρου καθώς και την Πανηγυρική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, η οποία θα ξεκινήσει  την Τρίτη 26 Μαΐου στις 9 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί περίπου τα μεσάνυχτα. Στο τέλος θα μοιραστούν κόκκινα αυγά. Το πρωί της Τετάρτης δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

   Την Τετάρτη  το απόγευμα στις 7 στο Νάρθηκα του Ναού μας, ως είθισται, θα τελέσουμε την Ακολουθία της Ενάτης του Πάσχα, στο τέλος της οποίας εισερχόμενοι στον κυρίως Ναό, θα προσκυνήσουμε για τελευταία φορά την εικόνα της Αναστάσεως και το Αναστάσιμο Ιερό Ευαγγέλιο, ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη, θα περάσουμε κάτω από τον Επιτάφιο, όπως αυτό γίνεται την Μεγάλη Παρασκευή κατά την επιστροφή από την λιτανεία του Επιταφίου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η Ακολουθία του Εσπερινού της Αναλήψεως.

   Την Πέμπτη 28 Μαΐου το πρωί, ημέρα που η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως, στον Ιερό μας Ναό θα τελεστεί το πρωί η Θεία Λειτουργία.

   Την Παρασκευή 29 Μαΐου το πρωί θα τελεστεί η καθιερωμένη Παρασκευιάτικη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, στο τέλος της οποίας θα τελεστεί Τρισάγιο στη μνήμη του τελευταίου Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και πάντων των κατά την Άλωση της Βασιλίδος Πόλεως, Κωνσταντινουπόλεως, ηρωικώς πεσόντων και μαρτυρικώς τελειωθέντων.

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου