Ζωντανή Μετάδοση

Με λαμπρότητα, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εορτάσθηκε η επέτειος της Εθνικής Εορτής για το ηρωικό "ΟΧΙ" και το έπος του '40 και στη Νιγρίτα.

Αφ εσπέρας, την Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία. Με την ανατολή του ηλίου ήχησαν οι καμπάνες των 2 Εκκλησιών της πόλεως. Το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου ιερουργήθηκε η Θεία Λειτουργία.

Στις 11π.μ.  τελέστηκε Πανηγυρική Δοξολογία υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου μετά του Ιερού Κλήρου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος καθηγήτρια του γυμνασίου Νιγρίτας κα. Καστανά. Με το πέρας του πανηγυρικού, με την προτροπή των Ιερέων, όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Στη συνέχεια κλήρος και αρχές, εν πομπή, μετέβησαν στο Ηρώο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι πολίτες για την τέλεση Επιμνημοσύνου δεήσεως «διά τούς ὑπέρ τῆς Πίστεως καί τῆς Πατρίδος ἡρωικῶς ἀγωνισαμένους καί ἐνδόξως πεσόντας ἐν τοῖς Ἱεροῖς τοῦ Γένους ἡμῶν ἀγῶσι πᾶλαι τε καί ἐπ' ἐσχάτων. Μετά την επιμνημόσυνο δέηση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια η φιλαρμονική παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο. Τέλος, η μαθητιώσα νεολαία των σχολείων της πόλεως παρήλασε ενώπιον των επισήμων και πλήθος κόσμου.

Στις εόρτιες εκδηλώσεις παρέστησαν:
η δημοτική αρχή, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο υποδιοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, λοιποί εκπροσώπων αρχών και φορέων, οι διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρκετοί εκπαιδευτικοί, πολλοί απλοί πολίτες.

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου