Ζωντανή Μετάδοση

 

11 Σεπτεμβρίου σήμερα, πρώτη ημέρα σχολείο...

Και όπως πάντα τα σχολεία ξεκίνησαν με την επίκληση της χάριτος του Θεού σε διδάσκοντες και διδασκόμενους με την τελετή του Αγιασμού!

Τελέστηκαν Αγιασμοί σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλεώς μας.

Να μην ξεχνάμε όλοι μας αδελφοί, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, πως το ισχύον σύνταγμα της Πατρίδας μας επιβάλει ως σκοπό του σχολείου, σύμφωνα με το 'Αρθρο 16 παρ. 2., "...την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες." Χριστό και Ελλάδα λοιπόν καλείται να διδάξει το σχολείο στους αυριανούς πολίτες της χώρα αυτής. 

Κανείς υπουργός και κανένα παράγοντας δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα σε μια δημοκρατική χώρα.
Αν ο υπουργός ή ο παράγοντας έχει μεγαλύτερη δύναμη από το Σύνταγμα τότε δεν έχουμε δημοκρατία αλλά μια φασιστική δικτατορία, δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη, το ίδιο κακό κάνει..

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά!

Καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πρέπει να αναλάβουν και ρόλο αντιστασιακό πλέον στις ¨εξ άνωθέν¨ τους εντολές. Να κρατήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τις Ελληνοχριστιανικές μας αρχές, αξίες, ιστορία, πολιτισμό και να τα διδάξουν στα παιδιά μας!

Καλή δύναμη και στους μαθητές, τους οποίους παρακαλούμε και προτρέπουμε να τιμούν, να πείθονται και να μαθαίνουν από τους καλούς τους εκπαιδευτικούς. Όπως οι μέλισσες τρυγούν μόνο τη γύρη και όχι τις σκόνες, έτσι και οι μαθητές από τον κάθε εκπαιδευτικό αλλά και από τον κάθε άνθρωπο να παίρνουν το ωφέλιμο για αυτούς. Το δε ωφέλιμο δεν είναι ωφέλιμο υποκειμενικά αλλά αντικειμενικά. 

Καλή όμως δύναμη και υπομονή και στους γονείς, που θα κληθούν να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους στον αγώνα της μάθησης.

designed by: Κώστας Χριστοδούλου