Ζωντανή Μετάδοση

Ολοκληρώθηκε και η εφετινή Μεγάλη Εβδομάδα κατά την οποία παρατηρήθηκε μεγάλη προσέλευση πιστών στην Εκκλησία.

Ο Ιερός μας Ναός καθημερινά ήταν γεμάτος από ανθρώπους που βρήκαν τον τρόπο, με τον οποίον θα αντλήσουν δύναμη για να συνεχίσουν το δρόμο της ζωής τους υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες.

Το πρωί της Κυριακής των Βαΐων εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, πολλοί εκ των οποίων κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Μεγάλη ασφαλώς ήταν και η προσέλευση κατά την βραδινή ακολουθία του Νυμφίου. Η ίδια συμμετοχή υπήρξε και την Μεγάλη Δευτέρα. Την Μεγάλη Τρίτη οι πιστοί, που ήρθαν να ακούσουν το Τροπάριο της Κασσιανής και τα υπόλοιπα κατανυκτικό τροπάρια, που εύηχα και βυζαντινότροπα έψαλλαν οι ιεροψάλτες, ήταν ακόμη περισσότεροι. Αξίζει να σημειώσουμε πως από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη τα πρωινά κατά την Θεία Λειτουργία μετείχαν του Σώματος και Αίματος του Χριστού αρκετές εκατοντάδες πιστών. Την Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα τελέσαμε το Μυστήριο του Ευχελαίου στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό μας. Το αποκορύφωμα όμως της συμμετοχής των Νιγριτινών, κατοίκων και αποδήμων, ήταν τις ημέρες της Μεγάλης Πέμπτης και Μεγάλης Παρασκευής. Στις Ακολουθίες των Παθών, της Αποκαθηλώσεως αλλά και του Επιταφίου, που οι χιλιάδες των πιστών, ακόμη και τα μικρά παιδιά, παρέμεναν εκστατικοί εμπρός στην εξέλιξη του Θείου Πάθους, αναλογιζόμενοι το μέγεθος της Θεϊκής συγκαταβάσεως και φιλανθρωπίας. Το Μέγα Σάββατο το πρωί κατά την Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο Κουβούκλιο του Επιταφίου, ψάλλαμε το "Ανάστα ο Θεός κρίνων την γήν...". Στην ψαλμωδία και στην χαρά του ακούσματος της πρώτης Ανάστασης συμπλήρωναν η πανηγυρική κρούση των καμπανών, του σήμαντρου και των κωδώνων. Όλα αυτά συντελέστηκαν με την συμμετοχή εκατοντάδων Πιστών. Το δε Μέγα Σάββατο το βράδυ, παρόλη την αναστάτωση που κάποιοι ηθέλησαν να προκαλέσουν με την μεταφορά του Αγίου Φωτός, ο Ναός μας, η αυλή, αλλά και όλοι οι γύρω δρόμοι γέμισαν Πιστούς, που προσήλθαν για να συμμετέχουν στην Ανάσταση του Χριστού, πολλές εκατοντάδες εκ των οποίων έμειναν και στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, που ακολούθησε, μετέχοντας στην Θεία Κοινωνία. Την Κυριακή του Πάσχα τελέσαμε τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Αγάπης με την συμμετοχή και πάλι πολλών πιστών. Την Δευτέρα του Πάσχα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεολόγος τέλεσε στον υπερπληθή από συμπανηγυριστές πιστούς Ναό μας, δίδοντας και τις Αναστάσιμες ευχές του. Το εσπέρας της Δευτέρας έλαβε χώρα ο Εσπερινός της αποδόσεως της Πανηγύρεως του Πολιούχου και Προστάτου μας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, στην συνέχεια του οποίου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Πανηγυρική λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και των ιερών λειψάνων του. Στην λιτάνευση πήραν μέρος δεκάδες Ιερείς από την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, οι άρχοντες του τόπου, οι δύο φιλαρμονικές του δήμου Βισαλτίας, ο ιππικός όμιλος Νιγρίτας, ο σύλλογος γυναικών Νιγρίτας και χιλιάδες πιστοί.

Έτσι, με ιδιαίτερη λαμπρότητα η πόλη της Νιγρίτας έζησε την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και εόρτασε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Ευχαριστούμε όλους όσους συνετέλεσαν στην διοργάνωση όλων αυτών των λατρευτικών εκδηλώσεων αλλά και τα πλήθη του λαού που συμμετείχαν αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως οι Έλληνες, Μακεδόνες, Θρακιώτες, Ηπειρώτες, Θεσσαλοί, Στερεοελλαδίτες, Πελοποννήσιοι, Νησιώτες κτλ δεν είναι ουδετερόθρησκοι αλλά πολίτες της Ελλάδας ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ!!!

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου