Ζωντανή Μετάδοση

Τα Εισόδια της Θεοτόκου γιορτάζουμε την 21 Νοεμβρίου. Δηλαδή την αφιέρωση της τριετούς Μαρίας από τους υπερήλικες γονείς της Ιωακείμ και Άννα στο Ναό.

Επειδή οι γονείς της Παναγίας ήταν άτεκνοι, είχαν υποσχεθεί στον Θεό, πως αν τους έδινε παιδί, θα το αφιέρωναν στον Ναό. Σύμφωνα, λοιπόν, με την υπόσχεση αυτή, όταν πια η Παναγία έγινε περίπου τριών ετών και δεν είχε ανάγκη από τις φροντίδες των γονέων της, την μετέφεραν με λιτανευτική πομπή στο Ναό του Σολομώντα, για να διακονεί εκεί και να προετοιμάζεται για τη μεγάλη της αποστολή – χωρίς να το γνωρίζει βέβαια. Εκεί την παρέδωσαν στους ιερείς και μάλιστα στον Ζαχαρία, τον πατέρα του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Εκείνος την έβαλε στο πιο ιερό μέρος του Ναού, στα Άγια των Αγίων, εκεί όπου μόνον ο Αρχιερέας επιτρεπόταν να μπει μια φορά τον χρόνο. Εκεί έμεινε η Παναγία δώδεκα ολόκληρα χρόνια, υπηρετούμενη από αγγέλους.

Ας συμμετέχουμε νοερά και εμείς σε αυτή την λιτανευτική πομπή συνοδεύοντας την μικρή Μαρία στα Άγια των Αγίων. Εκεί όπου θα ετοιμαστεί να ενώσει τον ουρανό με την γή!

designed by: Κώστας Χριστοδούλου