Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

Храмът Св.Георги в Нигрита

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

          Γίνεται γνωστό ότι τo Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 11 π.μ.  στον Ιερό μας Ναό θα τελεστεί ο Αγιασμός για την έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων.  Πλέον κάθε Σάββατο στο παρακείμενο του Ιερού Ναού πνευματικό μας κέντρο θα λειτουργούν οι κατηχητικές συντροφιές για τους νέους μας.

10.30 – 11.30 π.μ. Αγόρια και κορίτσια νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων του δημοτικού, Α΄- Γ΄ τάξη.

        Είναι ευκαιρία για τις μάνες με μικρά παιδιά αυτής της ηλικίας, να αφήνουν τα παιδιά τους σε ασφαλές χώρο και σε έμπιστους ανθρώπους, για να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια της εβδομάδας από την Σαββατιάτικη λαϊκή. Παράλληλα όμως στην παρέα αυτή τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους πνευματικά βήματα μαθαίνοντας «…του Θεού και της Ελλάδας μας τα πράγματα.»

11.30 π.μ. – 12.30 μ.μ. Αγόρια και κορίτσια τελευταίων τάξεων του δημοτικού, Δ΄- Στ΄ τάξη.

11.00 π.μ. – 12.00 μ.μ. Αγόρια και κορίτσια γυμνασίου.

        Είναι ευκαιρία να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να θέσουν γερά θεμέλια στη ζωή τους, γιατί στους αυριανούς κλυδωνισμούς της ζωής τους θα πρέπει να μπορούν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Έχοντας ως βάση την εμπιστοσύνη στον Χριστό και στην Εκκλησία Του θα μπορούν να πορευτούν στην ζωή τους αντιμετωπίζοντας κάθε αντιξοότητα που θα τους προκύψει! Φέτος που το Ελληνικό σχολείο έχει σταματήσει το μάθημα των Θρησκευτικών, τουλάχιστον όπως οι παλαιότεροι το γνωρίζαμε, και έχει ξεκινήσει την ανούσια θρησκειολογική σούπα, πρέπει να καταλάβουμε ότι τα κατηχητικά σχολεία της Εκκλησίας μας είναι απαραίτητα στο κάθε παιδί! Εκεί μόνο θα διαμορφώσουν θρησκευτική και εθνική συνείδηση. Η «βαλλόμενη πανταχόθεν»  Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από πολίτες που έχουν πίστη ακράδαντη στον Χριστό και αστείρευτη αγάπη προς την Ελλάδα. Αλλά για να τα έχουμε αυτά θα πρέπει να γνωρίζουμε την  ιστορία, τις αρχές και τις αξίες της Ελληνοχριστιανικής μας παράδοσης. Μιας παράδοσης που πλέον διώκεται φανερά.   

       Ας μην αδικήσουμε τα παιδιά μας στερώντας τους την γνωριμία και την επαφή με τον Χριστό και την Ελλάδα! Ο Χριστός θα είναι για αυτά το φωτεινό παράδειγμα της αγάπης, της ελπίδας, της προοπτικής, το στήριγμα, αλλά και ο οδοδείκτης που θα τα οδηγήσει στο γαλήνιο λιμάνι της  Βασιλείας Του!

       Οι νεανικές συνάξεις γίνονται υπό την εποπτεία των Ιερέων της ενορίας μας από ανθρώπους με αγάπη προς τα  παιδιά, την Εκκλησία και την Πατρίδα μας.

 

‘‘ΜΗΝ ΑΔΙΚΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ’’

                      

                      Εκ του Ιερού Ναού            

            

designed by: Κώστας Χριστοδούλου