Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

Ο τομέας της ποιμαντικής της νεότητας είναι ουσιωδέστατος και για την ενορία του Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης. Για την Εκκλησία του Χριστού τα νέα παιδιά είναι το αύριο της κοινωνίας μας. Πάντοτε στην ενορία γινόταν σημαντικό κατηχητικό έργο. Υπήρξαν στο παρελθόν κατηχητικές ομάδες όλων των βαθμίδων. Για μερικά χρόνια υπήρχε και η νεανική συντροφιά «το Στέκι», που αποτελούνταν από μαθητές λυκείου, φοιτητές και άλλους νέους ανθρώπους, που αγαπούσαν τον Χριστό και την Εκκλησία Του και διψούσαν ως την «διψώσα έλαφο» να γνωρίσουν τα «νάματα» της Ορθοδοξίας . Η συντροφιά αυτή είχε μεγάλη δραστηριότητα που πολλές φορές περνούσε τα όρια της ενορίας.

Αργότερα, (καλοκαίρια 2003 και 2004), με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, διοργανώθηκε κατασκήνωση για τα μέλη των νεανικών συντροφιών, που αποτελούνταν από άρρενες μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Η προσπάθεια αυτή φιλοξενήθηκε στο «Καταφύγιο» του ορειβατικού συλλόγου Νιγρίτας. Οι στιγμές που έζησαν όσοι μετείχαν στην κατασκήνωση είναι βαθειά χαραγμένες στην ψυχή τους.

Σήμερα πολύ περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική ανάγκη η Εκκλησία να βοηθήσει τα παιδιά να βρούνε το σωστό δρόμο. Τα πάντα τους οδηγούν στον αντίθετο, στον δρόμο όχι της Αρετής αλλά της Κακίας και του έκλυτου βίου. Με αυτές τις δύσκολες και ενάντιες συνθήκες, η Εκκλησία πρέπει να μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης του Θεού και της εν Χριστώ ζωής.

Στην ενορία υπάρχουν σήμερα 4 τμήματα κατηχητικών συνάξεων, συγκεκριμένα γίνονται συναντήσεις Δημοτικού και Γυμνασίου για αγόρια και κορίτσια. Υπάρχει, πλέον, και ο χώρος των παιδιών. Σε αίθουσα παρακείμενη του Ναού, διαμορφωμένη επί τούτου, έχουν αγορασθεί και τοποθετηθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Η σύγχρονη τεχνολογία με φειδώ και προσοχή μπορεί να βοηθήσει τον υπεύθυνο της ομάδας κατηχητή να παρουσιάσει στη νεανική συντροφιά την Αλήθεια της Εκκλησίας μας. Μπορεί καλύτερα έτσι ο νέος να αντιληφθεί τα μεγάλα νοήματα της Πίστης μας.

Τις περιόδους που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο, τους δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθούν τον δικό τους χώρο στην Εκκλησία και να ασχοληθούν με επιτραπέζια παιχνίδια ή ακόμη και με τους υπολογιστές με την παρουσία πάντοτε υπευθύνου ατόμου, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια.

Παράλληλα οι Ιερείς επισκέπτονται τα εκπαιδευτήρια της πόλεως, όπου ασφαλώς προσκαλούνται. Είναι δε παρήγορο ότι οι Ιερείς μας καλούνται από πολλά σχολεία της Νιγρίτας για να μιλήσουν, να λύσουν απορίες των παιδιών, να συμπαρασταθούν σε προκύπτοντα προβλήματα κα. Και αυτό γίνεται διότι τουλάχιστον στην περιοχή μας το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργών της παιδείας είναι άνθρωποι που αγαπούν τον Θεό, σέβονται τον ιερό θεσμό της Εκκλησίας και ζητούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο την βοήθεια του Θεού στο δικό τους ιερό έργο.

designed by: Κώστας Χριστοδούλου