Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

Храмът Св.Георги в Нигрита

Το Συσσίτιο Αγάπης εγκαινιάστηκε την 21 Φεβρουαρίου 2006. Υλοποιήθηκε από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Λειτουργεί καθημερινά και οι εθελόντριες κυρίες με σπιτική φροντίδα προετοιμάζουν τις ενισχυμένες μερίδες φαγητού των περίπου 25 ανθρώπων, που προσφεύγουν στο συσσίτιο αγάπης και ανθρωπιάς της πόλεώς μας. Κανείς δεν τρώει στο χώρο της αίθουσας της Εκκλησίας, όπου παρασκευάζεται το φαγητό, αλλά προτιμούν να το πάρουν στο σπίτι τους. Το Συσσίτιο, περιλαμβάνει διπλή μερίδα φαγητού με τα συνοδευτικά του. Παρασκευάζεται από εθελόντριες σε βάρδιες, που αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους στο φιλανθρωπικό έργο του Ναού.

Οι σιτιζόμενοι δεν είναι άστεγοι, αλλά απλώς άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια. Είναι συμπολίτες μας που για διαφόρους λόγους έχουν την ανάγκη μιας μερίδας καλομαγειρεμένου φαγητού. Σήμερα οι σιτιζόμενοι είναι ενορίτες των δύο ενοριών της Νιγρίτας. Παλαιότερα σιτίζονταν και άνθρωποι από τα γύρω χωριά, έπειτα από αίτημα του Εφημερίου της ενορίας τους.

Η φιλανθρωπική αυτή δράση της ενορίας μας συντηρείται οικονομικά από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού μας Ναού, από το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Νιγρίτης αλλά και από έκτακτες συνδρομές συμπολιτών μας. Οι προσφορές όμως έρχονται κι από εκεί που δεν το περιμένει κανείς, καθώς υπάρχουν παραδείγματα συνταξιούχων που καταθέτουν μέρος της σύνταξής τους στο φιλόπτωχο ταμείο, ενώ άλλοι προσφέρουν απ΄την σοδειά τους, όπως για παράδειγμα το λάδι. Οι δωρητές χρηματικού ποσού λαμβάνουν σφραγισμένη και ενυπόγραφη νόμιμη απόδειξη, η οποία χρησιμοποιείται στην φορολογική δήλωση και εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα, σύμφωνα με το ισχύοντα νόμο.

designed by: Κώστας Χριστοδούλου