Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

     Τις ημέρες που έρχονται, τα παιδιά μας και εμείς,  βρισκόμαστε σε μια δύσκολη φάση της ζωής μας, γιατί ήρθε η ώρα να αγωνιστούν αυτά και να τα στηρίξουμε εμείς για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επιδιώκουν να περάσουν στο επόμενο επίπεδο εκπαίδευσης γιατί αυτό φαντάζει σαν όνειρο. Καλούνται να περάσουν αυτή την δοκιμασία που θα τα τοποθετήσει σε έναν ορίζοντα, σε ένα γνωστικό αντικείμενο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα τους δώσει συγκεκριμένη επαγγελματική αποκατάσταση. 

     Με αυτές τις σκέψεις το άγχος των παιδιών είναι μεγάλο. Γίνεται δε μεγαλύτερο βεβαίως συνδυάζοντας τις προηγούμενες σκέψεις με την σκέψη της φοιτητικής ζωής και της ελευθερίας που δίνει αυτή στον έφηβο. Μια ελευθερία όμως που είναι πολύ εύκολο να οδηγήσει τον νέο στην καταστροφή, αν δεν προσέξει.

     Η Εκκλησία μας και σε αυτήν την δοκιμασία παιδιών και γονέων βρίσκεται επί σκοπόν! Έτοιμη να παρέχει σε όποιον έχει ανάγκη και ζητήσει την στήριξή της. Η Εκκλησία, ως θεανθρώπινη κοινωνία, μέσω της Θείας και Ιεράς Λατρείας, θα ενώσει τις προσευχές των πιστών για να τις προσφέρει στον Θεό, ούτως ώστε Εκείνος να ενεργήσει με την πανσοφία του για το καλύτερο δυνατό για τον καθένα.

     Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 12/6 το πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, θα τελέσουμε την Θεία Λειτουργία και στο τέλος θα αναπέμψουμε Δέηση προς τον Θεό ζητώντας να καταπέμψει το Πανάγιό Του Πνεύμα, όπως στους Αγίους Μαθητάς και Αποστόλους Του, στα παιδιά μας για να τους δώσει την δύναμη να ανταποκριθούν σε αυτόν τον αγώνα. Την δε Κυριακή 14/6, παραμονή της πρώτης ημέρας των πανελληνίων εξετάσεων, μετά τον Εσπερινό που θα τελεστεί στις 7 μ.μ. θα τελέσουμε την Ιερά Παράκληση με ειδική Δέηση "ὑπέρ φωτισμοῦ καί ἐνισχύσεως τῶν μαθητῶν τῶν διαγωνιζομένων εἰς τάς πανελληνίους ἐξετάσεις". Εννοείται πως δεν αρκεί η παρουσία των γονέων και παππούδων στις δεήσεις. Είναι αναγκαία και η παρουσία των ίδιων των διαγωνιζομένων μαθητών, ή τουλάχιστον όσων έχουν ανάγκη της παρουσίας του Θεού στη ζωή τους. Εννοείται πως την παραμονή των εξετάσεων δεν διαβάζουμε! Ό,τι διαβάσαμε διαβάσαμε. Η προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων ενδείκνυται για επικοινωνία με τον Θεό αλλά και για χαλάρωση. Οπότε είναι ευκαιρία η συμμετοχή των υποψηφίων στις αφιερωμένες σε αυτούς Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας. 

     Από την έναρξη των εξετάσεων ατον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας θα τελούνται: καθημερινά η Ιερά Παράκληση αλλά και κάποιες Θείες Λειτουργίες πρωινές ή σε σύντομες Αγρυπνίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουμε.

     Καλή φώτιση παιδιά μου και καλή επιτυχία! 

     Ο Χριστός είναι μαζί σας, αρκεί να τον εμπιστευτείτε, να τον ακούσετε και να τον ακολουθήσετε. 

 

Η χάρις του Θεού να σκεπάζει, να ενισχύει και να φωτίζει τα παιδιά μας! Αμήν!

π.Γεώργιος  - π. Βασίλειος

 

 

   

designed by: Κώστας Χριστοδούλου