Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

«....νυνὶ δὲ μένει πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ ἀγάπη.» (Κορινθίους Α΄, 13,13)

Αγαπητοί μας χριστιανοί.

Όσοι από εμάς παρευρεθήκαμε στους φετινούς αγιασμούς για την νέα σχολική χρονιά, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη και θλιβερή κατάσταση. Είδαμε μικρά παιδάκια των οποίων τα χαμόγελα έκρυβε η μάσκα, έφηβους γεμάτους αμηχανία για το νέο τους «αξεσουάρ», δασκάλους που έτρεχαν να επιβάλλουν την τήρηση των αποστάσεων στα παιδιά, που ξανασυναντήθηκαν με τους φίλους τους μετά από μήνες στις αυλές των σχολείων! «Κρατάτε αποστάσεις!», «Φορέστε όλοι τις μάσκες σας!», «Μην ακουμπάτε ο ένας τον άλλο!», ήταν τα κρύα και παραγγέλματα δασκάλων και καθηγητών, μπροστά στα μάτια των απορημένων για το τι μέλλει να ακολουθήσει γονέων. Αυτές όμως ήταν οι εντολές των ειδικών για τη ¨νέα κανονικότητα¨...

Εμείς, ως ιερείς σας, αλλά και ως γονείς οι ίδιοι, κατανοούμε την αγωνία όλων για: ¨το τί θα γίνει;¨ καθώς και την μεγάλη ανάγκη που έχουμε φέτος παρά ποτέ της Θείας ενισχύσεως και ενδυναμώσεως. Όλοι μας, δάσκαλοι και καθηγητές, γονείς και μαθητές στεκόμαστε με αμηχανία μπροστά σε όλα αυτά που μας επιφυλάσσει η νέα, διαφορετική πλέον, σχολική χρονιά. Καταλαβαίνουμε ότι οι δυνάμεις μας είναι μικρές για να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τα νέα δεδομένα που εισβάλουν στην ζωή μας και στην ζωή των παιδιών μας. Τί είναι σωστό και τί όχι; Εμείς δεν είμαστε ειδικοί να το κρίνουμε! Δεν έχουμε γνώμη για το τί πρέπει και το τί δεν πρέπει…. Έχουμε όμως ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ, Αυτόν στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε για να μας στηρίξει, να Τον εμπιστευτούμε, να μας ενδυναμώσει, να μας εμπνεύσει, να μας ηρεμήσει, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό! Μόνο σ’Εκείνον μπορούμε να ακουμπήσουμε αλλά και να του ζητήσουμε: «Ὁ Θεός τῶν δυνάμεων… ἐπίβλεψον ἐξ οὐρανοῦ καί ἴδε καί ἐπίσκεψαι τήν ἄμπελον ταύτην καί κατάρτισαι αὐτήν, ἥν ἐφύτευσεν ἡ δεξιά Σου…» (Ψαλμ.,79,15). 

Είναι δεδομένο πως έχουμε ανάγκη από την Θεία Ενίσχυση και των Θείο Φωτισμό. Τα ισχυρότερό μας όπλο είναι η προσευχή και ιδιαίτερα η Θεία Λειτουργία. Ως εκ τούτου θα τελέσουμε εκτάκτως Ιερά Αγρυπνία, την ερχόμενη Τετάρτη 16 του μηνός, στις 10 το βράδυ. Κατά την ημέρα εκείνη εορτάζει μια μάνα με τα παιδιά της, η Αγία Σοφία και οι τρείς θυγατέρες της, η Πίστη, η Ελπίδα και η Αγάπη.

Εμείς λοιπόν, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας, την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 10 μ.μ. θα τελέσουμε την Θεία Μυσταγωγία γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη, θα περιμένουμε και την δική σας παρουσία, ούτως ώστε η ικεσία  να έχει την δύναμη της προσευχής όλων μας.

designed by: Κώστας Χριστοδούλου