Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

       

        Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών

 1. 5/6 Σάββατο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
 2. 6/6 Κυριακή του Τυφλού, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
 3. 9/6 Τετάρτη, Απόδοση του Πάσχα. Θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Θα ξεκινήσει την Τρίτη το βράδυ στις 9 μ.μ. έως 12.15 π.μ.
 4. 10/6 Πέμπτη της Αναλήψεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
 5. 11/6 Παρασκευή, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Ελεούσης.
 6. 12/6 Σάββατο, Αγίου Νεομάρτυρος Βενεδίκτου του εξ Εζεβών, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
 7. 13/6 Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου.
 8. 18/6 Παρασκευή, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής.
 9. 19/6 Σάββατο, Ψυχοσάββατο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
 10. 20/6 Κυριακή της Πεντηκοστής, Μνήμη Ολοκαυτώματος πόλεως Νιγρίτης και ευρύτερης περιοχής της Βισαλτίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
 11. 21/6 Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
 12. 24/6 Πέμπτη, το Γενέθλιον του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.       
 13. 25/6 Παρασκευή στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας της Ελεούσης της Νιγριτινής.
 14. 26/6 Σάββατο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
 15. 27/6 Κυριακή των Αγίων Πάντων, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
 16. 29/6 Τρίτη, των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
 17. 30/6 Τετάρτη, Σύναξη των Αγίων Αποστόλων, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

 

 

      Πρόγραμμα λοιπών Ακολουθιών

 • Την Τρίτη 9/6 με την ευκαιρία της απόδοσης της εορτής του Πάσχα θα τελέσουμε Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Θα ξεκινήσουμε στις 9 μ.μ. έως 12.15 π.μ. Κατά την Ιερά Αγρυπνία θα ψαλεί η Ακολουθία του Πάσχα κατά το τυπικό του Αγίου Όρους.
 • Την Τετάρτη 10/6 στις 7 μ.μ. όπως προβλέπει η παράδοσή μας θα τελέσουμε την Ακολουθία της Ενάτης (Θ΄) του Πάσχα στο Νάρθηκα του Ιερού μας Ναού και στη συνέχεια θα τελέσουμε τον Εσπερινός της Αναλήψεως.     
 • Το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικήτα καθώς και η τελετή των Θυρανοιξίων, ο οποίος θα αφιερωθεί αφενός στον προστάτη της πόλης μας Άγιο Νικήτα τον Γότθο και αφετέρου στον συντοπίτη μας Βισάλτη Άγιο Νεομάρτυρα Βενέδικτο τον εξ Εζεβών, μια που την 12η Ιουνίου συμπληρώνονται 200 χρόνια από το μαρτύριό του. Αμέσως μετά τα Θυρανοίξια στην αυλή του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου θα λάβει χώρα εκδήλωση λόγου και τέχνης. Κατ΄αυτήν θα ομιλήσει ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτος, με θέμα "Οι νεομάρτυρες και ο Άγιος Νεομάρτυρας Βενέδικτος ο εξ Εζεβών". Μετά την ομιλία ο γνωστός τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος θα παρουσιάσει έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια. 
 • Την Κυριακή 13 Ιουνίου αλλά και την Τετάρτη 16 Ιουνίου θα τελέσουμε μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό την Παράκληση για ενίσχυση των μαθητών που ξεκινάνε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
 • Το Σάββατο 19 Ιουνίου στις 8μ.μ., μετά τον Εσπερινό της Πεντηκοστής, στις 8.30 μ.μ., στην αυλή του Ιερού μας Ναού θα γίνει η αφιερωμένη εκδήλωση στο υπό των Βουλγάρων ολοκαύτωμα της πόλεως της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής της Βισαλτίας (17-20 Ιουνίου 1913).
 • Τον μήνα Ιούνιο ο Εσπερινός θα συνεχίσει καθημερινά να τελείται στις 7 μ.μ. ενώ ο Όρθρος στις 8 μ.μ.   
designed by: Κώστας Χριστοδούλου