Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

Храмът Св.Георги в Нигрита

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενούμε από χρόνων ικανών τεμάχιο της δεξιάς χειρός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μέσα σε περίτεχνη ασημένια λειψανοθήκη.

Το λείψανο του Αγίου Γεωργίου είναι πηγή αγιασμού, ευλογίας και χάριτος. Ο υμνογράφος τον υμνεί ως "...ασθενούντων ιατρό...." και αυτό το ζούμε καθημερινά όσοι τον υπηρετούμε. Πολλά είναι τα θαύματα που έχει επιτελέσει ο αθλοφόρος του Χριστού, παλαιότερα αλλά και σύγχρονα. Πολλές είναι οι θεραπείες καρκινοπαθών αλλά δεν έλειψε από κοντά μας και τις ημέρες της πανδημίας του covid-19. Καθ΄όλη την περίοδο του κορωνοϊού τον παρακαλούσαμε να σκεπάζει την πόλη μας και την περιοχή μας και τον λιτανεύαμε (χωρίς την παρουσία πιστών) στους δρόμους της πόλης μας. Τελευταίο θαυμαστό γεγονός που μας διηγήθηκε μια κυρία από την περιοχή των Σερρών είναι το εξής:

Ο σύζυγος της κας.Σ.... κ.Κ... ασθενούσε από covid και βρισκόταν στο νοσοκομείο έχοντας υποκείμενα νοσήματα και πολλά άλλα προβλήματα με την υγεία του. Οι γιατροί της είχαν πει πως είναι σε βαριά κατάσταση. Η συνεχής υποστήριξή του με οξυγόνο κρίνονταν απαραίτητη. Χρειαζόταν μάλιστα σημαντική ποσότητα οξυγόνου (16 lit). Της είπαν επίσης πως η κατάστασή του κρίνονταν κρίσιμη εξαιτίας των πολλών προβλημάτων του. Η κυρία Σ. προσήλθε στο Ναό μας να προσκυνήσει τον Άγιο Γεώργιο και πήρε μαζί της λάδι από την κανδήλα του Αγίου. Η γυναίκα αφού πήρε το βαμβακάκι με το λάδι πήγε στο νοσοκομείο και το έδωσε στις νοσοκόμες με την παράκληση να σταυρώσουν με αυτό τον σύζυγό της. Η ίδια ήρθε ξανά να προσκυνήσει και μας παρακάλεσε να ευχηθούμε να γίνει καλά ο σύζυγός της. Μόλις λίγα λεπτά αφού έφυγε κλείνοντας την πόρτα του γραφείου του Ναού η πόρτα χτύπησε ξανά και ήταν πάλι η κ.Σ..., αυτή την φορά με εμφανή την αναστάτωση. Μπήκε μέσα και κατάφερε με την ταραχή της να μας πει πως την πήραν τηλέφωνο από το νοσοκομείο. (Εμείς εκείνη την στιγμή σκεφτήκαμε πως ο άνδρας της υπέκυψε). Τελικά βρίσκοντας την ανάσα της μας είπε πως οι γιατροί της είπαν πως ο άνδρας της είναι καλά, θα πάρει εξιτήριο και να πάει την επαύριο να τον πάρει. Μέσα σε λίγες ώρες αποκαταστάθηκε η υγεία του ανθρώπου με την παρέμβαση του "...ασθενούντων ιατρού...." Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου!

Η παρουσία της χειρός του Αγίου Γεωργίου είναι μεγάλη ευλογία για τον τόπο μας, το νομό Σερρών, την Μακεδονία μας, την Θράκη μας και την Πατρίδα μας ολόκληρη. Την μόνιμη αυτή ευλογία πρέπει να μην την αφήσουμε αναξιοποίητη. Είναι για μας δύναμη και ελπίδα. 

Κάθε Κυριακή το απόγευμα μετά τον Εσπερινό θα τελούμε την Ιερά Παράκληση στον Αθλοφόρο Άγιο Γεώργιο και θα βγάζουμε το χέρι του Αγίου μας για να το προσκυνούμε.

Ας μην χάσουμε αυτή την ευλογία!

 

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου