Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

 

   Σας ανακοινώνουμε πως με την χάρη του Θεού την ερχόμενη Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιουλίου η Εκκλησία μας τιμά και πανηγυρίζει την μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομεγαλομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου. Η ενορία μας τιμά ιδιαιτέρως την μνήμη της Αγίας Παρασκευής αφού έχουμε σε αυτή αφιερωμένο και το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας (που βρίσκεται στο 3ο δημοτικό σχολείο Νιγρίτας). Και παλαιόθεν όμως τιμάται η Αγία στη Νιγρίτα. Ο ενοριακός Ναός μας, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου φαίνεται πως πριν ακόμη από τον 18ο αιώνα τιμούσε την Αγία. Ο Ναός μας μάλιστα παρουσιάζεται σε πρακτικά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλά και σε σημειώσεις σε παλαίτυπα λειτουργικά βιβλία ως "του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και της Αγίας Παρασκευής¨. Επίσης το Παρεκκλήσιο του δεξιού κλίτους του Ναού μας είναι αφιερωμένο στην Αγία. 

   Για φέτος το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών για την εορτή της Αγίας Παρασκευής έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

8.00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Παρασκευής, Αρτοκλασία.

     

Αμέσως μετά στην αυλή του 3ου δημοτικού σχολείου θα επακολουθήσει παραδοσιακή βραδιά με την σπουδαίο μουσικό σχήμα ¨Επιμένουμε Παραδοσιακά¨. Την ορχήστρα θα συνοδεύσουν τραγουδιστές παραδοσιακών τραγουδιών. Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα υπάρχουν στο χώρο για όσους επιθυμούν αναψυκτικά, ποτά, μα και διάφορα ψητά κρεατικά. 

Σκοπός της υπαίθριας συνεστίασης είναι η ενίσχυση του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας, για την αποκατάστασή του από την πυρκαγιά.

 

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

7.30 π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου