Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε πριν λίγες ημέρες και στη Νιγρίτα η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης την παραμονή, Κυριακή 14 Αυγούστου τελέστηκε ο Εσπερινός, κατά τον οποίον αρκετοί ενορίτες προσήλθαν για να τελέσουν αρτοκλασίες υπέρ υγείας των εορταζόντων οικογενών τους. Ανήμερα της εορτής στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν εκατοντάδες ενοριτών μας, εκ των οποίων πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Λειτουργού Ιερέως «Μετά φόβου Θεοῦ…» και μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Όμως και η  απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά το διήμερο 22-23 Αυγούστου εορτάστηκε ανάλογα, με επίκεντρο μάλιστα το Ιερό Εξωκκλήσιο της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην ¨Παλιοκκλησιά¨.  Στο συγκεκριμένο Εξωκκλήσιο η παράδοση θέλει να υπήρχε παλαιά Εκκλησία. Οι φιλίστορες και ιστοριοδίφες του τόπου μας λένε πως στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχαν, άγνωστοι σήμερα, αρχαίοι οικισμοί που ξεκινούν από τα Ελληνιστικά χρόνια και φτάνουν μέχρι τα πρώτα βυζαντινά.

Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Αυγούστου τελέστηκε στο Εξωκκλήσιο Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, ενώ το πρωί της Τρίτης 23 του μηνός ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Τα τελευταία χρόνια μετά την Θεία Λειτουργία ομάδα συμπολιτών μας καθιέρωσε να υποδέχεται και να προσφέρει σε όσους προσέρχονται εδέσματα, που ετοιμάζουν ιδιώτες και επαγγελματίες, που σημειωτέον κάθε χρόνο αυξάνονται. Την εκδήλωση αυτή  πλαισίωσαν ντόπιοι και ξένοι λάτρεις του παραδοσιακού τραγουδιού, που τα απέδωσαν με μοναδικό τρόπο, συνοδεία ορχήστρας μουσικών με μουσικά όργανα, γνωστοί πλέον με το όνομα «Επιμένουμε Παδοσιακά».

Η  ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, από νωρίς το πρωί με την Θεία Λειτουργία και συνεχίστηκε με την παραδοσιακή μουσική, χάρισαν σε όλους ιδιαίτερες στιγμές, βγαλμένες θαρρείς από τα παλιά!

Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε  θερμά:

1) Τους οργανοπαίκτες και  ερμηνευτές:

Ζαρίμπα Παναγιώτη, Ζάρκο Νίκο, Καράπαλη Μπάμπη, Καταρτζή Μίμη Κουντουρά Αθανάσιο, Κουντουρά Αρη, Μάγειρα Βασίλη, Ντίνα Χρήστο, Φεγγομύτη Σωτήρη και Φουρλάκη Αναστάσιο.

2)Το Δήμο Νιγρίτας για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

3)Τους επαγγελματίες και τους απλούς πολίτες από τη Νιγρίτα και τον Σοχό που προσέφεραν υλικά αγαθά.

4) Τους επαγγελματίες και τις κυρίες που παρασκεύασαν τα θαυμάσια εδέσματα.

5)Τους απλούς πολίτες και τους επαγγελματίες που συνεισέφεραν οικονομικά για την αντιμετώπιση των εξόδων.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους φίλους μας από το Σοχό που κάθε χρόνο γίνονται όλο και περισσότεροι και συμβάλουν τόσο οικονομικά όσο και με τη διάθεση εδεσμάτων στην άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως.

6)Την Ελλανόδικο επιτροπή πανηγύρεως Αγίου Αθανασίου για την διάθεση των τραπεζιών

7)Τους εθελοντές που για είκοσι ημέρες έδωσαν την ψυχή τους ώστε να εξωραϊστεί ο χώρος και να υποδεχθεί τους πανηγυριστές.

Στην παραπάνω εκδήλωση έλαβε χώρα και λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση των εξόδων της. Ο αριθμός 693 κέρδισε την τηλεόραση 32 ιντσών. Και ο 1522 κέρδισε το αλυσοπρίονο.

Οι κάτοχοι των τυχερών αριθμών βρέθηκαν και τους παραδόθηκαν τα δώρα.

Εκ του Ιερού Ναού

 

 

 

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου