Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

Η τοπική μας Εκκλησία τιμά την μνήμη των θυμάτων της Μικρασιαστικής εκστρατείας με εκδηλώσεις στις οποίες θα ομιλήσουν λαμπρές προσωπικότητες, όπως ο αξιωματικός εν αποστρατεία, συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής κ.Σάββας Καλεντερίδης, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.Ιωάννης Μάζης και η Καθηγήτρια της Σχολής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.Άννα Κόλτσιου Νικήτα. Στις εκδηλώσεις θα ακουστούν μικρασιάτικα τραγούδια και θα προβληθούν σχετικά ντοκιμαντέρ. 

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, 7.30 μ.μ. στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, στην οποία ο κ. Σάβ­βας Καλεντερίδης, θα ομιλήσει με θέμα: «Εκατό χρόνια χωρίς τη Μικρασία». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα πλούσιο σε μελωδίες μουσικό απάνθισμα τραγουδιών από την πολύτιμη Μικρασιατική μουσική παράδοση με την γνωστή καλλιτέχνιδα κ. Ἀρετή Κετιμέ και την παραδοσιακή χορωδία του κ. Νικολάου Μπούσιου.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης θα πραγμα­τοποιηθεί εκδή­λωση, στην οποία ο Ελλογ. κ. Ιωάννης Μάζης, θα ὁμιλήσει μέ θέμα: «Γεωπολιτική ἀνάλυση τοῦ Μικρασιατικοῦ Ζητήματος καί μαρτυρίες διεθνῶν παραγόντων για τήν Καταστροφή τῆς Σμύρνης». Στη συνέχεια θα προβληθεί σχετικό ντοκιμαντέρ που έχουμε ετοιμάσει.

Τήν Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σερρών, θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής. Μετά το τέλος του Εσπερινού στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σερρών, θα πραγμα­τοποιηθεί εκδή­λωση λόγου και μέλους, στην οποία η Ελλογ. κ. Άννα Κόλτσιου – Νικήτα, θα ομιλήσει με θέμα: «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ο πνευματικός διδάσκαλος των Εκκλησιών της Μ.Ἀσίας». Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως καί Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η υμνογράφος», με μουσικό πρόγραμμα από την Μικρασιατική παράδοση.

 

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου