Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

          Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου αλλά και του Ιερού εικονίσματος της Παναγίας Ελεούσης της Νιγριτινής, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

7.30 μ.μ. Μεταφορά του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας Ελεούσης της Νιγριτινής από το Ιερό Παρεκκλήσιό της στο κέντρο του Ναού.

 Έναρξη Αγιορείτικης Αγρυπνίας (Εσπερινός, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος) με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου αλλά και της επετείου 16 χρόνων από την κατάθεση του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στον Ιερό μας Ναό.  

Στην Ιερά Αγρυπνία θα ψάλλουν βυζαντινοί χοροί  ιεροψαλτών. Ο δεξιός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ.Χρυσοβαλάντη Ιωαννίδη και ο αριστερός του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Ζαρκαντζά.  

Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση η λειψανοθήκη που εμπεριέχει το ιερό λείψανο της χειρός του Αγίου Γεωργίου  που υπάρχει στο Ναό μας.

 

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

5 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

 

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

5 μ.μ. Εσπερινός και Αγιασμός.

 

Σάββατο 5  Νοεμβρίου 2022

7.30 π.μ.  Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

5.30 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία για την εορτή του Θεομητορικού Εικονίσματος της Παναγίας Ελεούσης της Νιγριτινής.

  

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 Παναγίας Ελεούσας της Νιγριτινής

7.30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Επιστροφή του Ιερού Εικονίσματος της Παναγίας Ελεούσης της Νιγριτινής στο Ιερό Παρεκκλήσιό της.

designed by: Κώστας Χριστοδούλου