Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

Στην ενορία του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης δραστηριοποιείται στη φιλανθρωπία, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο. Το Ταμείο αυτό έχει ιδιαίτερη διαχειριστική επιτροπή, που διορίζεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο ανά τριετία.

Στον τομέα της φιλανθρωπικής δράσης γίνεται ένας μεγάλος αγώνας για να ανακουφισθεί ο πάσχων συνάνθρωπος. Οι Ιερείς της ενορίας με τις κυρίες που συναποτελούν το επιτελείο του Ενοριακού Φιλανθρωπικού Ταμείου, δραστηριοποιούνται τόσο στον τομέα της οικονομικής στήριξης όσο και σε αυτόν της κοινωνικής φροντίδας.

Πληρώνονται λογαριασμοί των Δ.Ε.Κ.Ο. που δεν μπορούν να πληρώσουν οι ενορίτες, πληρώνονται καύσιμα (καυσόξυλα και πετρέλαιο) ενδεών συνανθρώπων μας, καλύπτονται φαρμακευτικά όσοι δεν έχουν ασφάλεια, αγοράζεται γραφική ύλη και βιβλία ξένων γλωσσών σε μαθητές για τα φροντιστήριά τους, πληρώνονται για οικονομικά αδύναμους μαθητές μαθήματα σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ενώ δεν παραλείπεται η επίσκεψη σε ιδρύματα, νοσοκομεία, φυλακές και γηροκομεία, προσφέροντας στους επισκεπτόμενους ό,τι είναι χρήσιμο σε κάθε περίπτωση. Στις φιλανθρωπικές δράσεις της ενορίας μας ανήκει και το Συσσίτιο Αγάπης, που βοηθά όλους τους κατοίκους της πόλεως, και λειτουργεί από πενταετίας.

Το όλο φιλανθρωπικό έργο της ενορίας μας, ευλογείται από τον Θεό και ενισχύεται από τους πιστούς με τον οβολό τους. Οι επιθυμούντες να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας μας μπορούν να προσφέρουν χρήματα, παραλαμβάνοντας επίσημη απόδειξη θεωρημένη από την Ιερά Μητρόπολη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έκπτωση φόρου στην φορολογική δήλωση, σύμφωνα με τον ισχύοντα φορολογικό νόμο.

Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε και να εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο το έργο αυτό με σκοπό την δοξολογία του Αγίου Ονόματος του Θεού και ωφέλεια του Χριστεπώνυμου πληρώματος της ενορίας μας αλλά και της εν γένει Εκκλησίας.

LINK ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ:

http://imsn.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=79&Itemid=62

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου