Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

Храмът Св.Георги в Нигрита

 Αγαπητοί επισκέπτες του διαδικτυακού μας τόπου.

Με αισθήματα χαράς σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης. Ο Ιερός μας Ναός είναι το απάνεμο λιμάνι της ενορίας μας, στο οποίο μπορούν να αγκυροβολήσουν «αι ακυβέρνηται νήες», οι άνθρωποι που επιζητούν την παρέμβαση του Θεού στη ζωή τους. Εδώ μπορούμε να αισθανθούμε την παρουσία του Θεού. Αυτό είναι το σπίτι του Θεού στην ενορία μας. Εδώ οι ενορίτες μπορούν να θεωθούν, να γίνουν σύσσωμοι και σύναιμοι Χριστού, με την συμμετοχή τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Παράλληλα όμως είναι ένα μοναδικό πολιτισμικό στολίδι της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής. Αισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης να υπηρετούμε σε ένα τέτοιο μνημείο, το οποίο πέραν των άλλων είναι και ένα ορόσημο της θρησκευτικής παράδοσης της Νιγρίτας καθώς και της θερμής πίστης και της μεγάλης ευλάβειας των Νιγριτινών προγόνων μας προς τον Θεό, προσπαθούμε να συνεχίσουμε την Ιερή Παράδοση που μας κληροδοτήθηκε εργαζόμενοι ευόρκως στον Αμπελώνα αυτό του Θεού. Καθήκον και ημών αλλά και όλων των ανθρώπων που κατοικούν στον τόπο αυτό ή έχουν εδώ τις πατρογονικές τους εστίες είναι να αναδείξουμε την ωραιότητα, την οποία απέδωσαν στον Ναό οι πρόγονοί μας.

Σκοπός του παρόντος διαδικτυακού τόπου είναι να κάνει γνωστή την μεγαλειώδη ιστορία του Ιερού Ναού και τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν, έξω από τα στενά όρια της Νιγρίτας. Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου ξεκινήσαμε αυτή την καινοτόμα για ενοριακό επίπεδο νέα ποιμαντική μας προσπάθεια επικαλούμενοι την σκέπη και την φώτιση του Θεού εφ΄ ημάς και των συνεργατών μας για την πρόοδο αυτού του έργου.

Η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας δίνει την δυνατότητα στην Εκκλησία μας να έρθει κοντά σε όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτατα όμως στους νέους. Το διαδίκτυο είναι αλήθεια ότι εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Μπορεί όμως να γίνει και πηγή γνώσεων, γιατί όχι και ευλογιών.

Μπορείτε μέσα από την σελίδα μας αυτή να μάθετε την ιστορία του Ναού (αλλά και τους υπηρετήσαντες και υπηρετούντες σε αυτόν κληρικούς και λαϊκούς), να δείτε κάποια από τα κειμήλια που υπάρχουν φυλαγμένα στον Ιερό Ναό, να γνωρίσετε τους τοπικούς μας αγίους, να διαβάσετε την Αγία Γραφή και κείμενα Ιερών Πατέρων της Εκκλησίας μας, να ενημερώνεστε για τα νέα της ενορίας μας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και να γνωρίσετε τις ποιμαντικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην ενορία μας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που εργάστηκαν ανιδιοτελώς για την παρουσίαση και την επιτυχία των σκοπών αυτής της ιστοσελίδας, συγκεκριμένα τον καθηγητή πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Νιγρίτας κ. Κωνσταντίνο Χριστοδούλου και τους συνεργάτες του.

Η ιστοσελίδα μας ευχόμαστε να αποβεί χρήσιμη στους ανθρώπους που αγαπούν τον Θεό και επιθυμούν την γνωριμία με Ιερούς Τόπους λατρείας, την ιστορία και την σύγχρονη κατάστασή τους. Σε όλους Εσάς ευχόμαστε καλή παραμονή κοντά μας.

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου