Ζωντανή Μετάδοση

Ενισχύστε τον Ιερό μας Ναό

Храмът Св.Георги в Нигрита

Φωτογραφίες/Videos

Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου εορτάστηκαν με λαμπρότητα τα ελευθέρια της πόλεως της Νιγρίτας.

Το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας τελέστηκε ιερό μνημόσυνο στη μνήμη του καπετάνΓιαγκλή, των παλικαριών του αλλά και όλων των Μακεδονομάχων.

Αμέσως μετά τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ.Θεολόγου.

Πέρασαν 106 χρόνια από την 21 Φεβρουαρίου 1913 και ο Μακεδονικός αγώνας συνεχίζεται με εξωτερικούς εχθρούς να βάλουν πανταχόθεν και γύρω μας να συνεχίσουν να υπάρχουν προδότες!

 

 

Με εξωτερική θερμοκρασία βορείου πόλου αλλά και πολλά χιόνια γιορτάσαμε τα Θεοφάνεια.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι ενορίτες μας κατέκλυσαν τον Ιερό μας Ναό.

 

Την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τους συγγενείς του Κυρίου: Δαυίδ τον Προφήτη και Βασιλέα, Ιωσήφ τον Μνήστωρα και Ιάκωβο τον Αδελφόθεο τελέσαμε στο Ναό μας ως είθισται την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακὠβου του αδελφοθέου! 

 

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου η ενορία μας οργάνωσε εκδρομή για τα κατηχητικά μας στα Τρίκαλα! Εκεί τα παιδιά των κατηχητικών μας με τους συνοδούς τους είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στην Ιερά Μονή Κορμπόβου όπου οι φιλόξενες αδελφές με πρώτη την γερόντισσα προσέφεραν σε όλους το μοναστηριακό κέρασμα. Εκεί προσήλθε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, ο οποίος μίλησε σε όλους με ιδιαίτερη αγάπη! 

Στη συνέχεια οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την πόλη των Τρικάλων και τον ¨Μύλο των Ξωτικών¨ όπου πέρασαν αρκετές ευχάριστες στιγμές!

   

 

designed by: Κώστας Χριστοδούλου